# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DAN SWANÖ’den son havadisler
05.02.2010

Progresif diyarlara doğru.

Metal dünyasının en aktif insanlarından DAN SWANÖ, takipçileri tarafından merakla beklenen ve çok uzun bir süredir yapım aşamasında olan projesi SECOND SKY’a dair sessizliğini bozdu.

swano_second_1

SWANÖ, 2000 yılında durdurduğu diğer bir progresif rock projesi olan UNICORN’un ardından, SECOND SKY’ı tüm projelerinden ayrı tutmuş ve kariyerinde yaptığı/yapacağı belki de en kişisel albümü yapacağını söylemişti.

swano_second_2

SWANÖ, uzun süredir haber alınamayan SECOND SKY’a dair “Daha çıkmasına zaman var. Hatta epey var. Bu albümü aceleye getirmeyeceğim. Ne zaman içime sinerse o zaman çıkaracağım” şeklinde konuşmuş.

Adı “Souldiving” olması beklenen albümün müzikal içeriği içinse “UNICORN müziğini devam ettiren, MARILLION’ın 1985-1995 arası, KANSAS, ASIA, GENESIS, PINK FLOYD ve YES gibi grupların “progresif olmayan” dönemlerinden izler taşıyan bir albüm olacak” diyen SWANÖ, diğer yandan pek çok yeni grubun kayıt, miksaj işleriyle de ilgilenmeye devam edeceğini söylemiş.

  Yorum alanı

“DAN SWANÖ’den son havadisler” yazısına 5 yorum var

  1. Exorsexist says:

    meh.. death yada black projelerini isterik. zaten büssürü prog projesi var.

  2. masteroforion says:

    Yanlız örnek verdiği gruplar gibi olacaksa yapsın valla. Gerçi Genesis’in progressive olmayan dönemini pek seven birisi değilim ama Owner Of A Lonely Heart gibi, Learning to Fly gibi, Land Of Confusion gibi şeyler çıkacaksa her türlü gideri olur :)

  3. Ugur says:

    Evocation t-shirtünü görünce ben de death metal projesi sandım bir an.

  4. Ayşe Nur says:

    Genesis’in progresif olmayan dönemleri demek Peter Gabriel’in olmadığı dönemleri demek, ki bence beş para etmez. Genesis’i Genesis yapan şey benim için Peter Gabriel, onun muhteşem sahne performansı, yazdığı nefis şarkılar,  sahnede anlattığı hikâyeler ve daha niceleridir. Dan Swanö kendine gel lan, ne diyosun. Kalbim kırıldı yemin ederim. Gitarını alıp penceremin altına gelsen, cover me darling please, falan desen ancak affederim. :(((((

  5. masteroforion says:

    Peter Gabriel’siz dönemden A Trick Of The Tail de şaheserdir aslında (ben Abacab’e kadar olan dönemi severim gerçi).

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.