# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
COHEED AND CAMBRIA’dan yeni albüm sunumu
14.02.2010

Progresif rock’ta sıradışı açılımlar.

Son yılların önemli ve sıradışı progresif rock gruplarından COHEED AND CAMBRIA, 13 Nisan’da çıkacak yeni albümü “Year of the Black Rainbow“u sitesinde sunuma açtı (Açmış diyelim aslında, biraz geç haber veriyoruz). The Broken adlı şarkı da siteden dinlenebiliyor.

coheed_album_2

Grup albümle birlikte bir de roman piyasaya sürecek ve her albümünde olduğu gibi, devam eden COHEED AND CAMBRIA hikayesini sürdürecekmiş.

COHEED AND CAMBRIA son albümü “Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume Two: No World for Tomorrow” ile büyük satış rakamlarına ulaşmış, grubun özellikle Amerika’da patlamasına vesile olmuştu.

COHEED AND CAMBRIA, progresif rock, punk rock, heavy metal ve post-hardcore’u kulağa hoş gelen bir şekilde harmanlamaları neticesinde “new prog” olarak anılan ve THE MARS VOLTA, MUSE, OCEANSIZE gibi grupları içerisinde barındıran sınıflandırmanın da başlıca kahramanlarından biri olarak görülüyor.

Grubun kuruculuğunu ve liderliğini ise saç olarak doğan ancak sonradan içinden insan çıkan Claudio Sanchez yapıyor.

coheed_album_1

  Yorum alanı

“COHEED AND CAMBRIA’dan yeni albüm sunumu” yazısına 1 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Son yılların en kendine özgü gruplarından biri bence. İlk videodaki şarkı mesela, metal desen tam değil, içinde bin türlü yeni fikir var, rock desen tam o da değil. Vokal zaten bambaşka, her bi şeylerinin hastasıyım (The Trooper cover’ı hariç).

    Bence 2000′lerin en önemli gruplarından biri.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.