# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IMMORTAL Norveç’in en önemli müzik ödüllerini reddetti
26.01.2010

Black metalin popüler kültürle imtihanı.

IMMORTAL, Norveç’in en eski ve en geniş çaplı müzik ödülleri olan Spellemann Ödülleri tarafından aday gösterildiği “yılın en iyi metal albümü” adaylığını reddetti.

immortal_odul_1

Spellemann Ödülleri’nin grubun son albümü “All Shall Fall“u ödüle aday gösterdiğini öğrenen grup, yaptığı basın açıklamasıyla organizasyondan adaylıklarının silinmesi yönünde talepte bulunmuş, organizasyon da keyfiniz bilir deyip IMMORTAL’ı listeden çıkarmış.

immortal_odul_4

Grubun basın sözcüsü olayla ilgili, bu konuda bir açıklama yapamayacağını, bunun grubun kararı olduğunu söylemiş ve kişisel görüşünü de “IMMORTAL’ın dünyanın en büyük grubu olmak gibi bir derdi yok. Onlar sadece dünyanın en çiğ, en sulandırılmamış grubu olmak istiyorlar. Black metal dünyasında özüne sadık kalıp bu şekilde davranıp, bir yandan da 80.000 kişiye konser verebilen fazla grup kalmadı” şeklinde açıklamış.

Ödüllerin en iyi metal albümü alanındaki diğer bir adayı da son albümü “Resplendent Grotesque“i geçtiğimiz haftalarda incelediğimiz black metal grubu CODE.

immortal_odul_5

Daha önce de DARKTHRONE, yine Norveç’in önemli ödülleri arasında yer alan Alarm Ödülleri tarafından “Sardonic Wrath” ile aday gösterilmiş, ancak IMMORTAL’la aynı gerekçeler dahilinde adaylığının silinmesini istemişti.

immortal_odul_3

Benzer şekilde SATYRICON da “Volcano” albümü ve içindeki kimi şarkılarla Norveç’teki üç farklı ödül töreninden dört ödül kazanmış, ancak bunları reddetmemişti.

immortal_odul_2

Hatırlanacağı üzere black metal yakın zamanda yine bir başka popüler kültür mecrasına konu olmuştu.

immortal_oscar_ist_krieg

Kolajlarla renklenen yeni haberlerde görüşmek dileğiyle (bu arada şunu sahiplenen bunu da sahiplenmesin bir zahmet, emeğe saygı, metıl bıradırhuud sistırhuuda saygı).

  Yorum alanı

“IMMORTAL Norveç’in en önemli müzik ödüllerini reddetti” yazısına 9 yorum var

  1. rajeesh says:

    diğer gruplara örnek olur belki
     
    immortala bi anda feci kanım ısındı (:

  2. Burak Gür says:

    immortal’ın yeni albüm kapağı da güzelmiş.

  3. Ugur says:

    Immortal’ı çok severim.Abbath’ı daha da çok severim…de ben olsam geri çevirmezdim açıkcası.Bundan daha güzel ne olabilir ki.Oscar’da Amerika’nın yaptıklarını acımasızca eleştiren bir filmin en iyi film kategorisinde aday olması gibi birşey bu.Ayrıca örnek oluncak birşey de yok bence.Ödülü kabul etti ya da ödül törenine gittiler diye kimseyi “true” değil lan bunlar diye damgalamak da yanlış.Ben bu adaylık olayı black metal gruplarının kendilerini kabul ettirmeleri açısından önemli bir olay olarak görüyorum.Müziğinize gürültü diyen, saygı duymayan insanların suratına çarpılacak okkalı bir tokat değil mi bu?

  4. lftf says:

    BM Norveç’te kabul edilmiş durumda zaten ve ülkenin en önemli ihraç kalemlerinden biri olarak görülüyor. Moribund Oblivion Kral Müzik Ödüllerine aday gösterilse tamam da Norveç’teki koşullar farklı.

  5. lftf says:

    İhraç kalemi derken kültürel açıdan demek istemiştim, parayı kaldırıyorlar anlamında değil yani yanlış anlaşılmasın.

  6. Exorsexist says:

    umut sarıkayanın ödül reddetme karikatürlerini getiriyor insanın aklına.

  7. Darkthrone’un reddettiğini duymuştum ama Immortal kabul etseymiş keşke ilginç buluyorum bu tavrı

  8. rasim says:

    elalemin oğlu üniversitelerde okuyor,müzik ödüllerini reddediyor!ya sen gorgoroth ya sen!? ahah

  9. anil says:

    Şu an black metal adına olumlu bişeyler yapan biri varsa bence o da Abbath’tır.Immortal black metalden kaçan arkadaşlarımın bile zamanla sevdiği bir grup oldu.Bunun en önemli 2 sebebi Abbath’ın müziğe verdiği duygu ve kilise-pagan-satanizm gibi saçmalıklardan uzak durmasıdır.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.