# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Hristiyanların BEHEMOTH’la imtihanı
14.01.2010

Büyük günaha giriyorsun.

Polonya’daki muhafazakâr parti Prawo i Sprawiedliwosc (PiS), BEHEMOTH’un iki yıl önce Polonya’da verdiği bir konser sırasında Nergal’in sahnede İncil’i yırtmasını (videosu aşağıda) tekrar gündeme getirerek grubun frontman’i Nergal’in cezalandırılmasını talep etmiş.

behemoth_ceza_1

PiS açıklamasında “Bu hareket belli bir kesimi küçük düşürücü ve inançlarına zarar verici bir davranıştır ve o sırada konseri izleyen insanları da rahatsız etmiş olabilir” demiş.

Grubun basçısı Orion’sa “Biz buna o konserden iki yıl önce başlamıştık ve bir çok konserde de zaten yapmıştık. Aynı zamanda BEHEMOTH konserine gelen bir insan BEHEMOTH’un neyle ilgili olduğunu, nelere karşı olduğunu bilir ve bu yüzden de konserdeki söylem ve davranışlarından rahatsız olmaz” demiş.

behemoth_ceza_2

Polonya, Avrupra’nın en bağnaz yönetimlerinden birine sahip ve Katolik kilisesi, bir önceki Papa’nın Polonyalı olması dolayısıyla ülkede çok güçlü. Nergal’in daha önce de “Kimi zaman Polonyalı olmaktan utanıyorum” diye bahsettiği ülkede, daha birkaç yıl öncesine kadar Hz. İsa’nın ülkenin onursal kralı olması ve bunun da kanunda belirtilmesine dair meclis önergesi verilmişti.

behemoth_ceza_3

Hristiyanlığı her fırsatta kötüleyen ve şarkı sözlerinde Thelema felsefesini yücelten BEHEMOTH, son albümü “Evangelion“la pek çok ülkede büyük satış rakamlarına ulaşmış, listeleri girmiş, ülkesi Polonya’da da haftalarca en çok satan albüm olarak kalmıştı.

  Yorum alanı

“Hristiyanların BEHEMOTH’la imtihanı” yazısına 18 yorum var

  1. caksu says:

    Onursal kral olayı güzelmiş. :)

  2. heat says:

    burda da kuran parçalasalar keşke:)  sonra kanal7 ye falan cıksalar

  3. Edwin Odesseiron says:

    Bizde olsa büyük ihtimalle ya korkutulursunuz, ya da başınıza ölüme kadar gidebilecek kötü bir şeyler gelir. Avrupa’da fikir çatışmasından öteye gitmiyor genelde bu işler. Özellikle Behemoth kadar popüler bir grubumuz bu eksende birşeyler yaparsa, vay onların haline. Kutsal kitap parçalamak, kim ne derse desin fikirsel bir davranıştır, anca size ait olan birşey parçalanırsa o zaman işin ehemmiyeti artar. Herkes kendine ait bir malı istediği gibi kullanma özgürlüğüne sahip olmalıdır. Günahı bilmemneyi varsa da yapanı ilgilendirir. Kaliteli insanlar, ne kadar kızarlarsa kızsınlar bu konuda birşey yapmamalıdırlar. Bizde Türk bayrağı vücudu saran elbise bile yapılamıyor. Halbuki, o giyeni ilgilendiren bişeydir. Ama ola ki sizin evinizin balkonuna astığınız bayrağa kötü birşey yaparsa biri, o zaman evet bu bir suçtur veya en iyi ihtimalle sizin değerlerinize karşı yapılan bir saygısızlıktır. Behemoth’un incil parçalaması da sadece onları ilgilendirir, ve zaten dendiği gibi fanları da onların bakış açılarını bildikleri için bundan rahatsız olmazlar. Dış kapının mandalları, rahatsız bile olsalar tutturuldukları ipte öylece durmaktan başka bişey yapmamalıdırlar. Ama fikirsel bazda eleştirilerini sunabilirler elbette, şekil a da gördüğümüz gibi.

  4. janslore the celebrity says:

    bayrak, O’nu balkonuna asanın değil, tüm Türk milletinindir. bu yüzden elbise yapılan bayrak sadece giyeni değil, tüm milleti ilgilendirir. din de, o dine inananlarındır ve yapılan saygısızlık tüm inananları ilgilendirir. aynı bizim müziğimize laf edildiğinde bu müziğe inanan hepimizin savunmaya geçmesi gibi.

  5. Blakkheim says:

    İlk fotoğrafta ne kadar metal tanrısı gibi duruyorsa  diğerinde de o kadar işinden pek anlamayan hayvanat bahçesi görevlisi gibi durmuş Nergal. Ki eminim ikincisi çekilirken çok daha kasmıştır.
    Taraf olduğum görüş zaten haberde basçı şöle böle demiş kısmıyla birebir, ekstra bi şey söylemeye gerek yok, gereksiz denyo yoruma devam. Adamların yaptığı müzik de zaten belli bir kesimin hedehödösünün a.ına koyuyor, e direk al o zaman içeri ne konuşuyon daha “ama incilimi yırttı Nergal örtmenim” diye.

  6. heat says:

    episode 13 cami yaksa fena mı olur..

  7. Mert Salkım says:

    fena olur. temiz dayak yerler. hak etmiş de olurlar bence.

  8. Blakkheim says:

    Okul yaptırsınlar.

  9. Ugur says:

    Öyle ya da böyle Nergal Polonya’nın en taş hatunlarından bir tanesini götürüyor mu? Götürüyor. Bence o partinin başındakiler kıskanıyorlar Nergal’ı.
    http://www.youtube.com/watch?v=3k4wBw9pVBo
     

  10. Ahmet Saraçoğlu says:

    Aslında Polonya standartlarında gayet sıradan bir insan.

  11. Mustafa Sakallı says:

    Cami yada klise yakmak hiç bir şeye çözüm getirmediği gibi metal müziği de alçaltmaktan başka bir işe yaramaz. Cami/klise/sinagog veya herhangi bir din binasını yakmak bu devirde yobazlıktan başka bir şey değildir. Cami yaksınlar tipindeki yorumları okumak da bi o kadar eğlenceli bir şey.

  12. heat says:

    zaten tamamen geyigine yazdıgım bişeydir o yoksa “kilise yangınları güzel şeylerdir ilerde dahada fazla olmalıdır” turunden gaahlvari bi yorum degil maksat gülelim eglenelim kaliteli zaman geçirelim…

  13. Böyle mal gruplara çok kıl oluyorum. aynı bazı punk gruplarının nazizm i savunması gibi birşey. bunlar böyle röportaj veriyor işte eğlence oluyor.mal herifler.mesele kilise cami ya da başka birşey değil yani. bunlara inanan çok mal insan var bir de”ergenleri söylüyorum”.

  14. Berca B. says:

    Bunca zamandır punk dinlerim nazizmi savunan bir punk grubuyla hiç karşılaşmadım. Hatta tam aksine insan/hayvan hakları, anarşizm konuları punk gruplarının gözdeleridir. Nazizmi öven punk gruplarından birkaç tane örnek verebilir misin?

    Exorsexist

    @Berca B., http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_punk
    The Dentists, The Ventz, Tragic Minds, White Boss.
    Ayrıca rusyada birçok nazi punk grubu var isimlerini bilmiyorum.

  15. Burak Gür says:

    Hardcore punk ile punk’ı karıştırmamak lazım tabi o da var.

  16. Berca B. says:

    İsimlerini hiç duymamıştım ama hakikaten hıristiyanlık propagandası yapan black metal grupları kadar tuhaf ve yaptığı müziğin genel yapısına ve ideolojisine terslermiş. Punk’la nazizmin ne alakası var allaşkına.

  17. TAAKE says:

    sübhanallah kardeşim ibretlik bir paylaşım…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.