# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ŞEBNEM FERAH’tan “Benim Adım Orman” (Güncellendi-2)
08.12.2009

Yeni albüm kapağına dair bir espri, Türkiye’de ilk kez pasifagresif’te.

Görülen o ki geçtiğimiz hafta yaptığımız ve belli bir kesime hitap ettiği için bir kısım insan tarafından ciddiye alınan kapak esprimiz bazı insanların ciddi anlamda canını sıkmış. Karşı taraftan başlığın kapatılması yönünde bir istek alınca, bunu yapmaktansa başlığı modifiye ederek yanlış anlaşılmaları önlemek istiyoruz.

Şebnem Ferah’ın 16 Aralık 2009 itibariyle piyasaya çıkan son albümü “Benim Adım Orman“ın kapağı aşağıdaki gibidir.

sebnem_orman_1

Aşağıdaki siyah beyaz olan esprili kapak, albümün gerçek kapağı değil, bir şakadır. Kimsenin haklarına müdahale etmediği gibi, korsan bir amaç da taşımamaktadır. Ciddiye almayınız.

Gelin, bu esprinin nereden kaynaklandığını da belirtip, olayı açıklığa kavuşturalım, bununla da kalmayıp olayın neden yalnızca site sakinleri tarafından algılandığının sebebini ortaya koyalım.

GERÇEK OLMAYAN, ŞAKA OLAN KAPAK

sebo_kapak_1

Not: Yukarıda görmüş olduğunuz kapak gerçek değildir, şakadır.

Şu anda bu yazıyı okuyan ve üstteki siyah beyaz kapağı gerçek sanarak canı sıkılan sevgili Şebnem Ferah dinleyicileri;

Bir metal müzik sitesi olmamızdan mütevellit, sevdiğimiz, saydığımız bir insan olan Şebnem Ferah’ın yeni albümünün ismini duyunca hoşumuza gitti. Zira “Benim Adım Orman” ismi, siz çoğunluk Şebnem Ferah dinleyicilerince bilinmese de, heavy metalin kollarından biri olan black metal türü içerisinde kullanılagelmiş, ya da en azından benzerleri görülmüş bir konsepte denk düşmekteydi

Nasıl mı? Gelin şöyle açıklayalım, hep birlikte aydınlanalım.

Black metal dediğimiz müzik türü, çoğunlukla Norveç ve yakınındaki İskandinav ülkelerinden çıkmış olup, işbu ülkeler doğal zenginlikler açısından verimli ortamlardır. Bu tarzda müzik yapan grup ve müzisyenler, albümlerinde orman, kış, tabiat gibi temaları işlemekte, bunu da çoğunlukla kendi dillerinde yapmaktadırlar.

Konumuz olan Şebnem Ferah albümünün ismi de, son yirmi yılda black metal alanında faaliyet gösteren gruplar tarafından sıkça ele alınan ve kullanılan orman temasını içerdiğinden, bu durumun farkında olan bizler de, olayın metal kamuoyu içerisinde bir espri malzemesi sıfatı taşımasından kelli, böyle bir latife yaparak kendi içimizde eğlenmeyi amaçladık.

Aşağıdaki bağlantıdaki 10. entry’de neden söz ettiğimi görebilir, ekşisözlük’te olayın bizden önce başkaları tarafından da dile getirildiğini görebilirsiniz.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=benim+ad%C4%B1m+orman

Aşağıda yer alan okur yorumları da durumun bu esprili halinden haberdar olan ve tümüyle “geyik” yapan kişiler tarafından dile getirilen, gerçeklik taşımayan, eğlenme amaçlı yorumlardır.

Bu açıklamanın olayın bir şaka olduğunun altını çizdiğini umuyor, sadece yakınlık kurmadığınız ve haberdar olmadığınız bir kültürden geldiği için anlayamadığınızı düşündüğümüz bu esprinin, yasal metinlerle uyarılacak, başlık kapatılması için özelden talepte bulunulacak bir içerik taşımadığının da anlaşıldığını ümit ediyoruz.

Not: Kapağın ilk konduğu andan haftalar sonra bile halen siyah beyaz kapağın gerçekte ne olduğunu vurgulayan ve olayı açıklama gereği duyan arkadaşlara geçmiş olsun diliyor, bu zor hayatta onlara acil şifalar diliyoruz. Başka türlü olmayacak çünkü belli oldu artık.

  Yorum alanı

“ŞEBNEM FERAH’tan “Benim Adım Orman” (Güncellendi-2)” yazısına 74 yorum var

  1. Onurcan says:

    baba koptum ya şebnem ferah a çok saygı duyuyorum çokda seviyorum ama espri gerçekten cuk diye oturmuş tarzdan

  2. Ahura_Mazda says:

    Orhan Sayılı (17.12.2009, 09:16)
    2) Elif hanım bir gün ziyarete beklerim matbaamıza uğramışsınız çay içmeden gitmeyin lütfen.

    Orhan Abi, semaveri hazır et, hep beraber geliyoruz.

  3. cuneytsonmez says:

    Konu ile ilgili baslıgın duzeltılmesınden dolayı tessekur ederız.www.sebnemferah.ace.st Yeni albümümüz hayırlı olsuniyi günler…!!!

  4. sabo says:

    arkadaşlar o siyah-beyaz yani “şaka” denilen albüm kapak resmi şebo’nun kadın adlı ilk albümünden resimlerdir yani o resim 1993te çekilmiş bir resim….ilk klibini izleyerek te anlayablirsiniz…..

    Ahmet Saraçoğlu

    Nasıl yani ben tam anlayamadım. Hangisi şaka olan? Bir de kadın derken kimi kastediyorsunuz acaba?

  5. Blakkheim says:

    Şebnem Ferah görse de ağlasa keşke, başlığın değiştirilip, altına açıklama yapmayı gerektirecek kadar düşüncesiz, toleranssız ve boş işler peşinde koşan insanlar olması ne enteresan..
    Müthiş kapak çalışmasından ziyade(Kaldı ki bir gün cd yi alacak olursam, bu kapağı bastırıp onu yapıştıracam normal kapağın üzerine)gelen oldukça yerinde ve inanılmaz haklı yorumlar ile güldük, eğlendik, iyi ki varsınız.

  6. Sambalici says:

    Millet delirmiş arkadaş.

  7. Ahmet Saraçoğlu says:

    Yakında geri alacağız herhalde açıklamayı başka çare kalmadı. :) Koyacağım siyah beyazı aha da budur diye, o zaman daha anlamlı olur en azından dışarıdan gelen yorumlar.

    Hayır Şebnem Ferah dinleyicisi böyleyse, daha bunun Çılgın Sedat’ı var, Küçük İbo’su var, Alişan’ı var… Bayağı parlak bir dinleyici profili vamış ülkemizde.

  8. sober says:

    La bu ne?! Ne olmuş burda?
    :)))

  9. deniztema says:

    Şebnem’i gerçekten çok severim ve saygı duyarım.Gerçek bir müzisyen olduğunu düşünürüm.Ama bu espriyi gördüğümde gerçekten inanılmaz eğlendim.Ve eminim Şebnemde görmüşse inanılmaz hoşuna gitmiştir.
    Ancak burda,hemde bir metal sitesinde bu espriyi algılayamayıp,zaten her yerde Benim Adım Orman’ın bangır bangır posterleri haberleri yayılırken burdaki bu espriyi gerçek kabul edip Şebnemin savunuculuğuna sürenleri anlamadım.Ki bunu gerçek sananları ise camdan dışarı atmak istiyorum.
    Tüm yorumları okudum.Çok eğlendim.Yalnız dalga geçtiğini zannederek hakaret eden 49. yoruma kızdım.Şebnemin Korkarak Yaşıyorsan şarkısının Nietcheye ait olmadığını Almanya N:ietche aile derneği bile kabul etmişken,hemde mahkeme kararı ile kendi sanatçısını kötüleme derdine düşen kayıp zihniyete acıyorum.
    Neyse espri süperdi…Çok eğlendim…Siteye selamlar…

  10. Burak Gür says:

    Ehem.. E ama oldu mu şimdi?
     
    (daha açık olmak gerekirse -ki gerekiyor galiba- ŞAKAAAA)

  11. Blakkheim says:

    Şebnem naber yeaaa? Herkesin amcasının kızı ha Şebnem Ferah.

  12. Ugur says:

    İnsanların IQ seviyesini ölçmek için bu haberin Tübitak tarafından kullanılmasını öneriyorum.

  13. Ahmet Saraçoğlu says:

    Kritiği de kondu, Şebocanlar panikte.

  14. “Şaka gibi” diyecem de, ironik olacak, anlamayacak Şebnem Ferah fanları. Şu sayfayı gördüyse Kadın gülerken ağlamıştır. Türk Rock tarihinin en nadide esprilerinden birine attığı imza karşısında pasifagresif.com’a şapka çıkarıyor, kalanlara ışık getirenden rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

  15. ahahah ben 50 den sonrasını okumamıştım mesajların. valla helal.
    başlık tam bir başarı öyküsü oldu.

  16. kerem says:

    bencede 10 numara bir albüm ve kapağıda albümün gerçek bir orman kadar derin izleri barındırdığının habercisi niteliğinde.diğer albüm kapağı (ŞAKA OLAN) ONADA ÇOK GÜLDÜM HOŞ VE EĞLENCELİ OLMUŞ :)

  17. birsen kaya says:

    ayyy bu albümü sabırsızlıkla beklemiştim sonunda çıktı. ama daha dinleyemedım.eminim süperdir:DD

  18. anil says:

    satrycon’la düet ne zaman şebnem abla?

  19. Jester says:

    Bu konu cidden mükemmelmiş ya uzun zaman önce okumuş ama unutmuştum, iyi oldu gece gece ahah.

    Bir üst yorum da gayet hoş tabi.

    Ugur

    @Jester, google translate terk.nerde o eksi spammerlar.

  20. chuck says:

    orijinal kapak o kadar kötü ki; ben olsam -müzikal, lirikal konsept olarak uymasa da- direkt olarak siteye teşekkür eder, bunu albüm kapağı yapardım.

    zamanında ne espriler, ne şakalar dönmüş ya.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.