# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BURZUM yeni albümünün tüm detaylarını açıkladı
14.12.2009

“İnsanlara hayaller kurdurtmak istiyorum.” – Varg Vikernes

Varg Vikernes, daha önce “The White God” olarak açıkladığı yeni BURZUM albümünün adını “Belus” olarak değiştirdikten sonra, albümün tüm detaylarını açıkladı.

burzum_belus_1

Varg’ın albüme dair açıklaması şöyle:

Adını Avrupa’nın en eski ışık ve masumiyet tanrısı Belus’tan alan albüm politik veya dini öğeler içermeyecek, yalnızca Belus’un ve ondan gelen Avrupa kültür mirasının derinliklerine inecek. “Belus”ta içimden gelen neyse onu yaptım, bu yüzden albümden bir şeyler umuyorsanız muhtemelen karşılığını bulmayacaktır. “Belus”taki amacım kendimin ve takipçilerimin uzun yıllar boyunca sıkılmadan dinleyebileceğimiz bir albüm yapmak ve dinleyen insanlara hayaller kurdurtmaktı. Eğer “Belus”u dinlerken albümdeki temalara dair hayaller kuran birileri olursa, amacıma ulaşmışım demektir.

burzum_belus_4

Varg albümün müzikal içeriğini ise şöyle tarif etmiş:

Önceki BURZUM albümlerine atıfta bulunursak, “Belus” başyapıt BURZUM albümü “Hvis Lyset Tar Oss” ile “Filosofem”in atmosferik öğelerinin bir sentezi gibi. Ancak bu albümde ambient öğeleri kullanmadım çünkü son dönemde gitarla yazdığım müzikler klavyeyle yazdıklarımdan daha iyi. BURZUM’un black metal yapan bir proje olarak algılandığının farkındayım ve bununla da bir sorunum yok, ancak “Belus”u belli bir kategori içerisinde görmek de bana anlamlı gelmiyor. Yine de en genel ifadeyle albümün bir metal albümü olacağı açık.

Byelobog Productions tarafından 8 Mart 2010′da tüm dünyada piyasaya sürülecek olan “Belus”un detayları da şöyle:

burzum_belus_2

Lukans Renkespill
Belus’ Død
Glemselens Elv
Kaimadalthas’ Nedstigning
Besøk Til Kelio
Alvenes Dans
Alvegavene
Sverddans
Keliohesten
Morgenrøde
Belus’ Tilbakekomst

BURZUM’un yenilenen, şeker gibi olan internet sitesine de şuradan ulaşabiliyoruz.

  Yorum alanı

“BURZUM yeni albümünün tüm detaylarını açıkladı” yazısına 35 yorum var

  1. dead says:

    varg amca ne yaparsa dinlenir…

  2. Görkem says:

    burzumdan pek hazzetmesem de albüm güzel olacak gibi öyle doğdu içime nedense. bekliyoruz.

  3. zafer says:

    ne yapsa dinlenir ?

  4. Ugur says:

    Hep böyle güzel güzel müzikten konuşsak dünya daha güzel bir yer olmaz mı?

  5. özgür says:

    neyap sadin!

    lenir, 1956.

  6. zafer says:

    hayat çok zor :(

  7. tragonya says:

    kendisini kült bir yerde görmesede black metale cok sey katmıstır..ki bunlarıda küçük yaşta yaptığı bestelerle başarmıştır..cinayet olayı daha cok tanınmasını sagladı ewet ama tarz acısından pek benzeri yok wargın..özentileride çok war..bu adam yellense dahi dinlerim..iple çekiyorum 8 martı..

  8. Mert Salkım says:

    albüm kapağı ve yazılar opeth i andırıyor.
    hadi hayırlısı.

  9. Grischnackh says:

    @Mert Salkım

    Hocam opeth kim, Burzum kim ? Opeth ne zaman kurulmuş, Burzum ne zaman ? Opeth hangi müziği yapıyor, Burzum hangi müziği ?

    Kolay gelsin.

  10. Ahmet Saraçoğlu says:

    Aslında ikisi bir sene arayla kurulmuşlar. :)

  11. Ömer Kuş says:

    Bi de bence de Opeth’i andırıyor. Bi de müzik türünün böyle bir şeyde etkili olduğunu düşünmüyorum pek, benzeyebilir yani. Bi de Grishnackh’ı yanlış yazmışsın.

  12. janslore the celebrity says:

    üzerine gitmeyin, belli ki heyecanlanmış çocuk.

  13. kita says:

    bu elemanin irkci oldugunu bilmeyen var mi hala ?
    tereddutte olan varsa http://www.burzum.org/eng/library/interview03.shtml linkinden sayfanin sonuna gidin. orda roportaji yapan adam soruyor irkci misin diye, o da gonul rahatligiyla evet diyor.

    bunun ustune hala kendisi gibi olmayandan nefret eden bu pisligi dinliyorsaniz sizin bileceginiz is.

    TAAKE

    @kita, türkün türkten başka dostu yoktur mantğıyla müzik dinlersek bir yere varamayız arkdaş.varg ın kendine özgü hastalıklı ve karanlık bir felsefesi var.şu grup şucu,bu grup böyle düşünüyor diye ayırırsak grup kalmaz ortada.

  14. janslore the celebrity says:

    sen de şu anda kendin gibi olmayandan nefret ediyorsun. sen de ırkçısın. tereddütte olan varsa bakınız: bir üstteki yorum, en alttaki cümle…

  15. havitetty says:

    Are you racist?

    — Yes. But I hate no one. Hate is irrational. I am a rational person.

    demiş adam. Nefret yok diyor bakın. Kişiliği güzel bilmemne demiyorum tabii ki de, ırkçılık sadece kendisi gibi olmayandan nefretten ibaret değil. Kendi ırkını diğer ırklardan üstün görme bir ırkçılıktır; fakat nefret içermez.

    Ha ayrıca, bir insanın karakteri kötü diye yaptığı müziği dinlememek, aşçısını tanımadığın yemeği yememek gibi bir şey. Bakın ne kadar mantıklı.

  16. kita says:

    @janslore
    sacmasapan yorumunla beni dumur ettin gercekten :)

    irkcilik yeryuzundeki en buyuk vebadir.

  17. Burak Gür says:

    daha önce de oldu o. teoriye göre faşizme karşı çıkmak faşizm, ırkçılığa karşı çıkmak ırkçılıkmış.

  18. Blakkheim says:

    bu kita’yı terket.

  19. janslore the celebrity says:

    evet daha önce de oldu bu. asıl dumuru o zaman yaşardın okusaydın. hatta hala okuyabilirsin. ırkçılıkla mırkçılıkla alakam yoktur ama burdaki bazı tipler (zaten biri kendini hemen belli etmiş) beni faşist ilan ettiler. gerçek duygularımı ve tavrımı açık açık yazmıştım ama kimse dikkate almadı. neyse, bende o zamandan beri kendimi süper hiper manyak bir ırkçı olarak görüyorum:))) takma kafana, ben çok eğleniyorum.
    die Rassenlehre über alles…

  20. Chaoser says:

    Evet ırkçı zaten black yapıp ırkçı olmayana şüpheyle bakarım müzik türüne ters bir kere

  21. Ugur says:

    Yukarıdaki yorum ironiyse komik, ciddiyse daha da komik.

    Bir de bu heyecanlı Burzum fanları niye kendilerini bu kadar komik duruma düşürüyorlar ben anlamıyorum.Yok efendim “opeth kim burzum kim” yok “siz kimsiniz lan varg kadar ünlü olun da konuşun” falan vs…Bir oturun soluklanın lan.

  22. sûr says:

    umarım bir dunkelheit daha gelir ve beni gözyaşı pınarlarımdan vurur şehrin en kalabalık yerlerinde beni soğuk yalnızlığın ve kara umutsuzluğun içinde uyuturcasına dolaştırır, sonra, sonra beni bütün sinir noktalarımdan ince nesnelerle dürter ve çılgınlığın yükselen nağmeleriyle çocuğunu alıp bergen ormanlarında bir gezintiye çıkarır…

  23. anil says:

    bana göre müzik yeteneği olan biridir varg ama bence tanınmak ve popüler olmak uğruna saçma işler yaptı.norveçde en önemli müzik türlerinden biri olan black metal dinleyicileri genel olarak anti-christ olayında satanizme yönelirken kendisi dikkat çekmek  ve farklı olmak için paganizm’e yöneldi.Yani bana göre bunların hepsi daha popüler olmak için yaptığı zırvalıklardır.

    TAAKE

    @anil, hayır dostum tam tersine bu adam kendi yolunu ve kendine özgü felsefesini oluşturdu.diğerlei bir zamanlar kendilerini evil,devil,goat diye yırttılar.şimdilerde adamlar eski ideolojilerinin ne kadar saçma olduğunu anlayıp dünyalık işlerle uğraşıyorlar.mesela emperor.ihsann ın bebeğine mama yerken ki görüntüleri çok konuşulmuştu metal aleminde.adam şimdi devil in adını anmıyor.zira darkthrone,satyricon,mayhem de öyle ama paganizm şu anda black metalin en popüler konusu ve norveçlilerin davası ile tam uyuşuyor.bu konuda burzum.org da bir makalesi var onu okuyabilirsin vag ın.

  24. psychoblack says:

    Arkadaslar kım ne derse desın  blackmetalı sadece dınleyen degıl blackmetalı yasam felsefesıyle bagdastırıp hısseden anlar.baska tarz dınleyen dınleyebılır ama bu tarzada saygı duyulması gerekır dıye dusunurum

    TAAKE

    @psychoblack, aynen zaten olayın özü bu.

  25. Mert Salkım says:

    @Grischnackh
    ALBÜM KAPAĞI ve YAZILAR opethi andırıyor. caps li yerleri tekrar tekrar oku. bi ferahlık hissedeceksin.

  26. Ahmet Saraçoğlu says:

    Albümü bir kez dinledim bayağı güzel geldi. Özellikle ilk iki şarkı. Ama kulağa hoş gelen bir şey yapmak istemiş gibi. Fazla bir sivriliği yok.

  27. Sambalici says:

    burzum bilmem etmem o kadar, albüm de fena değil ama o son iki şarkıdaki tekrarlar illallah dedirtti bana, kafamda öyle kalacak gibi bu albüm.

  28. b says:

    bu tekrarlardan koru bizi yarebbi.:) bu yüzden fazla dinleyemedim.

  29. ercu says:

    are you racist?
    yes,but I hate no one, hate is rational, I’m a racional person
    analar ne evlatlar doğuruyo,..
    adam ırkçı ama rasyonel ya, ne aşçısı ne yemeği,
    nerde abbath,nerde ihsahn,.
    bu adam black metali rezil etti,amele,..

  30. murat says:

    gençler albüm de rifflerin eski albümlerle (klavye eksik) benzerlik gösterdiğini , fakat vargın aradan geçen 16 yıldan dolayı vocalindeki olgunluğunu fark edebilirsiniz.Orjinal albüm satın alın!

  31. Blakkheim says:

    Albüm bildiğin müthiş olmuş, fazla Burzum bilgim olsa, kritiğini yazıp 10 verecem direk.

  32. fatih aktemur says:

    det som en gang var şarkısı yağmur yağdığında(özellikle şimşeklerin bol olduğu zaman) tadından yenmeyen nadide grup(birey)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.