# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GALNERYUS – Alsatia / Cause Disarray (Single)
| 05.11.2009

Elin Japon’u yapıyor abi…

Alışkanlıkların insanın karşısına çıkartacağı şeyler pek belli olmuyor. Animasyon izleme hastalığım sonucu karşılaştığım bir açılış müziği, wikipedia’dan bu grubu bulmama vesile oldu.

Öncelikle power olması sebebiyle temkinli yaklaştığım bu single, zamanla en çok dinlediğim şeylerden biri oldu. Niye oldu şimdi açıklama zamanı…

Öncelikle grubumuzu tanıtalım. Galneryus, Japonya’nın bağrından kopup gelmiş, ilk albümlerinden itibaren klasik müzik etkileşimli power metal yapan bir grup. Power metal demişken, ver power chord’u, koy arkasına mekanize davulu, bas duyulmasa da olur, vokal de epik söylesin tarzı bir power metal değil.

Gerçi vokal epik söylüyor ama bunun yanına efektli bir vokal kullanıp şarkılara değişik tatlar katabiliyor. Bazı arkadaşlar, vokalin İngilizce’sini komik bulabilir ama alışınca çok normal gelebiliyor. Aşağıdaki videoda örneği gözüküyor aslında.

Vokal dışında da bütün elemanlar çok yetenekli aslında. Syu, bir gitar virtüözü olarak grubun bütün şarkılarından sorumlu ve gitar üzerinde yapılabilecek tüm hareketleri sinir bozucu bir şekilde yapabiliyor.

Videoda görüleceği üzere basçı ve klavyeci figüran konumunda değil, şarkılara katkı yapan bir konumdalar. Davulcu kardeş de mekanik çalmaktan ziyade şarkıları güçlendiren bir şekilde çalmış. Özellikle “Alsatia” adlı şarkıya yaptığı kapanış, gayet güzel ve doyurucu.

alsatia_1

Single’ı tanıtmaya geçelim istersiniz. Single dört şarkıdan oluşuyor. 22 dakikaya yakın süresiyle bir EP olarak bile kabul edilebilir. Bu dört şarkıdan ikisi (ki single’a isim veren şarkılar), yazının başında değindiğim animasyonun açılış ve kapanış parçalarıydı. Geriye kalan diğer iki parça da bu iki parçadan aşağı kalır değil.

Şarkıların ilk ikisi (Alsatia ve Wings) İngilizce, diğer ikisi (Awakening ve Cause Disarray) Japonca. Bu yüzden bazı arkadaşların hoşuna gitmeyebilir. Ama grubun yurtdışına açılma gibi bir kaygısı olmadığından dolayı, böyle bir olayı takmadığını varsayıyorum.

alsatia_2

Bu 4 şarkıdan sadece Wings, fazla power metal kokması sebebiyle diğerlerinden daha kötü durmakta ama solosu ve ana melodisi gayet güzel. Belki Cause Disarray’de ortadaki klavye geçişi sebebiyle kulakta kötü bir tat bırakabilir ama ardından gelen kanımca hayvani olan solo, bu kusuru kapatmayı hayli hayli başarıyor. Diğer şarkılar için fazla bir şey demiyorum, sadece süperler.

Son olarak power metale karşı bir önyargınız yoksa bu single’ı dinlemenizi öneriyorum. Kendi içine sıkışmış bir türde, belki çok fazla orijinallk taşımıyor ama gayet eğlenceli ve yetenek kokan şarkılar barındırmasından dolayı dinlenmeyi hak ediyor.

alsatia_alsatia

Biraz subjektif bir yorum olarak eklemek istersem, adamlar albümlerini de bu single kadar kaliteli yapsalar, adamların sağlam bir hayranı olurdum.

Demandred

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.69/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
VAP Records
Kadro
Yama-B: Vokal
Taka: Bas
Syu: Gitar
Yuhki: Klavye
Junichi Sato: Davul
Şarkılar
1.Alsatia
2.Wings
3.The Awakening
4.Cause Disarray
  Yorum alanı

“GALNERYUS – Alsatia / Cause Disarray (Single)” yazısına 5 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bu gençler Japonya’da bayağı büyük herhalde, youtube’da 520.000 kez izlenen videoları falan var.

  2. Sambalici says:

    japon grupları iyi bildiğimi iddia edemem ama “aa japon grubu” diye gördükçe bakıyorum değişik grupların şarkılarına, dünyanın en sıkıcı power metalini japonların yaptığını düşünüyorum, bin yıllık klişe alman power metalcilerinden beterler. zaten “X Japan” haricinde aklımı alan bir japon grubuna rastlamadım daha.

  3. demandred says:

    genelde ben de öyle düşünürüm, mesela bazı black metal projeleri gibi yılda 5 tane albüm çıkaran power metal grupları var japonyada. ama bu grup, o kadar kalitesiz değil. ha bir x japan’in yanında esameleri okunmaz ama mantar power metal gruplarına da girmiyorlar.

  4. Ufuk says:

    bunları beğenen versailles’a da bir bakabilir.

  5. Mithridates says:

    Grubun vokalisti Yama-b’ idi.. Ama nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü gruptan ayrıldı. Yerine Ono diye vasat bir adam gelsede grup iyi kotardı. Ama ben hala Yama-b’i arıyorum. Ono denen adamla Ressurection albümü yapılmıştı, fena da değildi.

    5-6 seneden beri dinliyorum bu grubu. Sadece bu single değil 2006 albümlerini de öneririm herkese

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.