# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
FEAR FACTORY’den yeni şarkı (güncellendi)
09.11.2009

Şişmanlar geri döndü.

Eski gitaristi Dino Cazares’in geri dönmesiyle yeni bir başlangıç arayan FEAR FACTORY, 9 Şubat’ta çıkaracağı yeni albümü “Mechanize“dan “Powershifter” adlı parçayı ve albüm kapağını internete koydu.

fear_kapak

Vokalist Burton C. Bell, albümün 1995′te çıkan ve endüstriyel/groove metalin yapı taşlarından biri olarak gösterilen “Demanufacture” ile 1998 çıkışlı “Obsolete“in bir bileşimi olacağını söyledi.

fear_sarki_2

Bilindiği gibi grup, Cazares’in gruba geri dönme talebinin ardından on altı yıldır grupta bulunan ve son yedi yıldır gitarist koltuğunda oturan Christian Olde Wolbers’i ve yirmi yıllık davulcusu Raymond Herrera’yı bir kalemde satmış ve yerine de var olan her grupta çalmışlığı olan efsane insan Gene Hoglan’ı getirmişti.

fear_sarki_3 fear_sarki_4

FEAR FACTORY son albümü “Transgression”ı 2005′te çıkarmış ve çoğunlukla yerden yere vurulmuştu.

fear_sarki_1

  Yorum alanı

“FEAR FACTORY’den yeni şarkı (güncellendi)” yazısına 8 yorum var

  1. erdem says:

    bu bir kalemde silip atma meselesi o kadar basit değil aslında , burton ile c.o.w. ve raymond arasında ciddi problemler vardı ve eğer o kadro bir şekilde muhafaza edilmiş olsaydı fear factory bir daha bırakın albüm çıkarmayı konserlere bile çıkmazdı.yani miadı dolmuştu eski kadronun , böyle bir kan değişikliği iyi lazımdı bence , yazık olurdu öbür türlü böyle taş gibi bir grubun silinip gitmesi

  2. Ufuk Çetinkaya says:

    şu gene’in “ben bile eski ff şarkılarını çalamıyorum” mevzusuna ne diyorsunuz canolar? raymond’a ayıp olmasın diye yapılmış bir kıyak mıdır yoksa doğru olabilir mi (hiç sanmıyorum ama)?

  3. Ahmet Saraçoğlu says:

    Geri planda olan elemanlar olduklarından ve Dino’yla Hoglan meşhur isimler olduğundan çok hızlı bir harcanma durumu oldu Wolbers ve Herrera’nın atılması. Grubu canlı izlemişliğim var ve hep duyardım Fear Factory şöyle iyi böyle iyi, ama konserde beklediğim tarz bir karşılık gelmedi seyirciden. Dino’dan sonra illa ki artacaktır gruba olan talep.

    Gene konusundaysa, adamın işi davul çalmak ve Gene gibi efsane bi ismin sırf Herrera’yı hoş tutmak için “çalamıyorum” diyeceğini sanmam.

  4. Valla o konuda Ufuk’a katıldım, ben de sanmıyorum cidden çalamadığını. “Gene Hoglan” olmasını geçiyorum, SYL şarkıları FF’inkilerden daha zor gelmiştir bana hep, davul açısından yani. Ne diyelim, hayırlısı.

  5. Fear Factory says:

    Christian Olde Wolbers’in 7 yıllık gitarist olduğu bilgisini nereden edindiniz bilmiyorum ama, kendisi 1993′te Demanufacture kaydından hemen sonra gruba katılmıştır, hatta albumde basları Dino çaldığı halde booklet’te ismi bulunmakta.

  6. Ahmet Saraçoğlu says:

    Evet o kısım yanlış olmuş, düzeltildi teşekkürler.

  7. erdem says:

    valla kimse kusura bakamsın ama şarkı çok tırt geldi bana.birkaç kez dinledim ama sarmadı ne bileyim, güya bir de obsolete-demanufacture arasında bir şey yapcaklardı ama alakası yok.ve şunu da anladımki christian bu gruba çok şey katmış.son birkaç gündür archtype’ı dinliyorum ve daha yeni farkettim herifin döktürdüğünü.hele bir de şimdi yeni grubu arkaea’da yaptığı işlere bakınca keşke gitmeseydi dedim , umarım diğer şarkılar adam gibi bir şeye benzer.

    gene’de bu yaştan sonra ”çalamıyom hacı” diyorsa kalıbına tüküreyim :D bence de raymond daha fazla kıllık çıkarmasın diye böyle bir şey yapmış olabilir.konserlerde ne yapacaklarki şimdi , paso yeni albüm çalacakalrsa bari grubun adını değiştirselermiş…

  8. zinhar says:

    Albümün ortalaması bu şarkıysa kaçarım hacı. Demanufacture ve Absolete ile endüstriyelin devi olmak için ne gerekiyorsa  yaptılarsa da sonunu getiremediler.  Demek ki neymiş, kıçımızın kalkmaması ve grup elemanlarıyla kardeş gibi süreklilik arzetmek  gerekiyormuş dev olabilmek için. Bir de anlamadığım şu , gruptan ayrılan elemanlar en iyi iki albümünüzde var mı ? Evet var. Şimdi var mı? Hayır.. Eee ne bekliyecez şimdi Rammsstein’dan geri mi alacak koltuğu ? Kim inanır ? Ben inanmadım sizi bilmem. Bence lise yılarımızın büyük abileri olarak kalsalardı daha iyiydi .. Shooock !!dırını nını nını…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.