# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Metal dünyasında acı kayıp
06.10.2009

Genç yaşta kaybedilen bir müzisyen daha.

Genç yaşta ölümlere alışık olan metal dünyası, bugün bir üyesini daha kaybetti. Yeni albümü “Infected Nations”ı daha yeni çıkaran, sevip saydığımız İngiliz thrash metal grubu EVILE’ın basçısı Mike Alexander, AMON AMARTH’la çıktıkları turnenin daha birkaç günü dolmadan, hem de durup dururken hayatını kaybetti. Mike Alexander yalnızca 32 yaşındaydı.

evile_mike_1

İsveç’in Luleå şehrinde oldukları sırada aniden hastalanıp hastaneye kaldırılan Alexander, hiçbir şey yapılamadan aniden ölmüş. Tahmin edildiği üzere grup, söylecek kelime bulamadıklarını ve acılarının tarif edilemeyeceğine dair bir açıklama yaptı.

Huzur içinde yat diyoruz.

  Yorum alanı

“Metal dünyasında acı kayıp” yazısına 50 yorum var

  1. zafer says:

    oha üzüldüm lan. neden ölmüş nasıl durup dururken?

  2. Ayşe Nur says:

    Oha! Nasıl olur ya?

  3. heat says:

    gercekten cok uzuldum son donemlerin bence en basarılı thrash metal grubu eviledır umarım bu olum onların muzikal hayatını kotu etkılemez ama diger yandan obur tarafta ıyı kadro olusmaya basladı(lan kara mızahmı yapıon)

  4. Sambalici says:

    Çok kötü ya, ne pis haftalar bunlar arkadaş. Önce eski 3 Inches Of Blood basçısı öldü kazada, sonra Shannon Hamm kalp krizi geçirdi hala hastanede, şimdi de Mike Alexander. Noluyoruz ya, toprağı bol olsun ne diyeyim.

  5. Ahmet Saraçoğlu says:

    Evile ilk olarak Metallica cover grubu olarak başlamış, onlar da Metallica gibi basçılarını İsveç’te kaybettiler. Kötü bi tesadüf.

  6. hysteresis says:

    Dün Entombed ve Amon Amarth’la beraber konserleri vardı. İkisi de birer şarkı ithaf etmişler Mike’a. Ölüm nedeni olarak akciğerinde kan pıhtısı gibi bişeyler okudum, ne kadar doğrudur bilemem.

  7. Haydaaa. Abi çok yazık ya.

  8. Evile dinlemişliğim var biraz. O kadar ilgili değildim grupla ama üzüldüm bayağı.

  9. janslore says:

    evile ı da, zenci metalcileri de hiç sevmesem de çok üzüldüm.

  10. Cem says:

    Zaten yeni öğrenenler aynen şunu diyor.”OHA”.Huzur içinde yatsın.

  11. Ayşe Nur says:

    “Zenci metalci” nedir? Açıklasın biri bana. Bunca zamandır faşizme, ırkçılığa karşı olduğu için sevdim en çok bu müziği. Siyasi görüşleriniz beni zerre ilgilendirmiyor ama insanları ten renkleriyle sınıflandırıp da konuya bu şekilde yapılan yaklaşım benim midemi bulandırıyor.

  12. Ahmet Saraçoğlu says:

    Dendiğine göre ani bir beyin kanamasından olmuş ama kesin bir açıklama yok. Evile daha yeni başladığı turdan çekilip eve dönmüş.

  13. janslore says:

    renkle ilgili herşeyi ırkçılık sanan kişilerden de nefret ediyorum. sana ne lan işte sevmiyorum. jazz müziğe zenci müziği dendiğinde kimse ses çıkarmaz hatta hoşlarına gider, zenci metalci deyince ırkçı oluyoruz. ırkçıyım, iyi olmuş gebermiş şerefsiz(tabi bu yorum ayşe kişisine özel. yoksa normal yorumum yukarıda hala geçerli, ölümüne çok üzüldüm). zenci köpeklere ölüüüm! zenci pislikler, müziğimden uzak durun.

  14. Cem says:

    Arkadaşın demek istediği farklı orada aslında,sadece yanlış ifade etmiş bütün olay bu,Bunu ırkçılığa neden çektiniz anlamadım. Siyahileri (Zencileri)sevmiyorsa bu Irkçılığa girmez. Eğer iyi ki gebermiş zenci,bütün dünya ondan kurtuldu deseydi,bu ırkçılığa girerdi,ama arkadaş öyle dememiş.

  15. Burak Gür says:

    Irkçılığı çıkar, ayrımcılığı koy aynı şey. “Zenci metalcileri sevmem” ne demek o zaman? “Evlerinin önüne yanan haç koymuyorum ama sevdiğim müziği yapmasınlar, hoş değil.” demeye geliyor. Sen misin otorite, nedir yani?

    Irkçılık değil, ayrımcılık değil de ne o zaman? Adamın ten rengiyle konunun hiç bir alakası yokken “..ha bu arada sevmem” diye anektod girmenin anlamı ne?

    Birinin ölüm haberini tartışırken şahsen sevmediğin, nefret ettiğin şeyler hiç kimsenin umrunda değil. Sen yine de sıralamışsın maşallah.

    Ben de kaypaklıktan nefret ediyorum. Just so you know.

  16. Burak Gür says:

    Hayır arkadaşım, sevmemek de ırkçılığa girer. Siyahları sevmem demek, beyazları severim demektir çünkü özellikle belirtmemiştir. Bu da siyahlar ayrı, beyazlar ayrı demektir. Eğer bütün siyahi halklar bi meydana doluşup şahsen senin annene küfretmediyse, bir ten rengini topluca sevmemek ırkçılıktır.

  17. Bişey yazmak nedir bilmek lazım.

  18. janslore says:

    burak denen kişi, madem nefret ettiğim şeyler kimsenin umurunda değil, kapa çeneni ve otur oturduğun yerde. kimsenin umurunda olmadığı için mi bu kadar laf ettiniz a klavye şovalyeleri. cem adlı arkadaşa teşekkür ederim anlayışı için. ama maalesef cem gibi sadece bir ya da birkaç tane çıkıyor. söylediğim lafın ırkçılıkla alakası yok. zencileri çok sempatik bulan biriyim. japonlar, çinliler, ruslar neyse onlarda benim için aynı.insan olan herkes benim için aynı renktedir. sadece zencileri metal müziğe yakıştırmıyorum. bununda, bazılarının kısa saçlıları metale yakıştırmamasından hiçbir farkı yok. ayrıca ırkçı bile olsam bu kimseyi ilgilendirmez. bu benim seçimim olurdu. senden olmayanı asmak faşistliktir asıl. burda genelin beğenisine uymayan herkese bir ya da birkaç laf atan çıkıyor. bencilsiniz; kahrolun. sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim. bu faşistlik bile olsa… artistliğinizi birazda gerçek hayatta yapın, ama yemez demi?

    (Yazının başkalarına hakaret içeren kısımları silinmiştir.)

  19. b says:

    birkaç defa dinlemiştim bu grubu fakat bu haberi okuyunca bir defa daha hatırlamak için dinledim gerçekten çok üzüldüm. bu sene ve geçtiğimiz sene çok önemli kayıplar yaşadık müzik dünyasında. bazıları caz müziğinden bazılar ise blues müziğindendi. evet bu kayıplar hele ki müziğin içerisindeysek daha bir acılı anlar yaşatıyor bize. evet caz ve blues’dan önemli kayıplar yaşadık dedik. ne blues ne de caz siyahi müzisyenlerin tekelinde olmadığı gibi metal müzikte beyazların (ırkçılık olarak almayın) tekelinde değildir. dünya üzerinde elbet farklı renkten insanlarda metal müzik yapabilir. keşke alexander’ın ardından bu faşizm ile ilgili sözcükler değil de anlamlı cümleler dökülseydi ama maalesef. müziğini sevmeyebilirsiniz, onun ten rengini bu tarz müziğe de yakıştırmayabilirsiniz ama burada yapılması gereken bu düşünceyi de kendinize saklamanızdır. ülkede maşallah ırk,din,siyaset konulu bir cümle söylenmesin orada hemen o söylenen cümlenin ardından anlamsız cümleler türeyebiliyor. evet ama sonuç nedir? koskoca bir hiç! tartışmaya noktayı koymak en iyisi. bu ölen müzisyenin çaldığı müzik belki hepinizin kulağından geçip farklı farklı dünyalar sunuyor size. bende bunun üstüne diyorum ki kaybedilen bir müzisyendir, bir candır. ten renginden banane. hiç önemli olmadı ki! ruhu şad olsun!

  20. Berker İ. says:

    adam laf atıyor ama kesin Suffocation da dinliyordur şaşırmam :P

  21. Ayşe Nur says:

    Hepimiz zenciyiz.

    İmza Ayşe kişisi.

  22. janslore says:

    canınız cehenneme. yazımda da kimseye hakaret içeren kısım yoktu; en son yazdığım tek bir kelime, o da hakaret değildi, gerçekti. hepiniz zenciyseniz hepiniz geberin.

  23. lftf says:

    Bir insan hakkında yalnızca ten rengi/ırkından yola çıkarak, sadece buna dayalı olarak yargıda bulunmak ırkçılıktır. Bu sadece negatif yargılar için geçerli değil, “slav hatunlar da ilik gibi”, “isveçli oğlan olsun çamurdan olsun”, “norveç bilek metalinden babam çıksa yerim” gibi “pozitif” yargılar da ırkçılıktır; ha ırkçılık hep negatif kontekstte kendine yer bulduğundan kulağa garip geliyor ama bu böyle. “Zenci metalcileri sevmiyorum” demek de, yalnızca ten rengini kriter alarak bir genelleme yaptığından ırkçılıktır. Söylediğin şey doğru/yanlış gibi bir şey söylemiyorum; yalnızca, Ayşe Nur’a bir gerçeği dile getirdiği için bu kadar saldırıyorsan, senin kendi içinde çözmen gereken kendinle bir sorunun var demektir (örn. ırkçı fikirler besliyorsun ama bunu kabul edemiyorsun gibi, tanımadığım için bilemeyeceğim). Sorulmadan söyleyeyim; evet Ayşe Nur’un avukatıyım ama paramı ödemiyor dava edeceğim onu da.

  24. lftf says:

    Mike kardeşimize de allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu sefer headbang yaptırmadı :(

  25. Burak Gür says:

    o değil bütün siyahi halkların bi meydana toplanması da Umut Sarıkaya fantezisi gibi.

  26. bülent says:

    valla ben ten rengine değil perfonmansına bakarım kişinin beni azdırıyosada problem yok örnekmi…suffocation davulu MİKE SMİTH!!!

  27. bülent says:

    gerçekten ilginç yaa kendini bilmez biri zenci metalci lafı attı ortaya millette onu adam yerine koyup konununda özünü unutup ona cevap verme yarışına girdi!!!bırakın yaa ona cevap vererk onu adam yerine koyuyorsunuz!!

  28. janslore says:

    hey gidi yiğitler konuşun, konuşun burası er meydanı. zenciseverler sizi…

  29. Şu konuşmalarına dikkat et 2 dakka. forum-tr değil burası. insan gibi konuşmayı tercih ediyoruz. ettiğin saçma salak laflardan sonra bir de ortalığa hakaret yağdırmanı da kimse kaldıracak değil.

  30. janslore says:

    söylediklerimde en ufak bir hakaret yok. hoşuna gitmiyorsa okuma, sus kapa çeneni. herkes nasıl istediğini yazıyorsa bende yazıyorum. hepiniz zenci olabilirsiniz ama bu benim düşünce özgürlüğümü kısıtlamıyor.

  31. demandred says:

    bırakın deliyi, delidir ne yapsa yeridir. zaten buralar dutluktu sonradan forum oldu…

    sırf bir renkten dolayı olmuş bu kadar olay. “saygı” veya “uzlaşı” kelimesini sözlükten silip atanlar var. düşünceler özgür tabi ama belli çerçeveler içerisinde. yoksa ne burası at koşturacağın dutluk, ne de senin malın.

  32. Herkes istediğini yazmıyor, yazamıyor, yazmamalı da. Sorun orda zaten. Burası ne herşeyin serbest olduğu bi yer böyle neverland gibi ne de hapishane. İnsan gibi yazacaksan yaz, yok yine salak saçma şeyler yazmaya devam edeceksen git 4chane, orda onun için ayrı ayrı 6 tane board var. düşünce özgürlüğünü de nasıl anladığını merak ettim. ya da etmedim, yazma.

  33. janslore says:

    saygı ve uzlaşıdan bahseden ergenlerin yazdıklarına bak. yazdıklarınıza dikkat etmenizi tavsiye ederim size.

  34. demandred says:

    ironiden anlamayan nesle aşina değiliz yeğenim. yazdıklarım yanlış anlaşılabilir tabi. gençliğine toyluğuna vermek lazım. ırkçılığına laf ettik diye kişiliğine laf etmedik. sadece kendine gösterdiğin saygıyı bu sitede yorum yapanlara da göstermeni isterim. kimse burda kişisel dünya görüşlerini paylaşmaya gelmiyor. müzikle ilgili bi yorum yapacaksan eyvallah, dikkate alırız. sonuçta burada bizi bağlayan tek şey dinlediğimiz müzik. ok? çaktın köfteyi?

  35. Burak Gür says:

    benim şahsen zenciyle sevişmiş arkadaşım var.

  36. nerde benim tesbihim ya? heh buldum.

  37. demandred says:

    harbiden yazıyı yazdıktan sonra farkettim, mahallenin serseri kabadayısı böyle elde tesbih, gelene geçene el şakası yapan bi tip gibi yazmışım:)

    herkesten özür, ölen gitaristin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. bizim buralarda ölenin arkasından böyle yapılırdı bildiğim….

  38. janslore says:

    maşallah müzik dışında herşeye laf var sizde, yoksa bu kadar uzamazdı bu iş. laf ebesi herkes, müzik dışında…

  39. Burak Gür says:

    sayende daha iyiye

  40. lftf says:

    “tartışmada karşıdakini ergen olmakla itham etme” eşiğini de geçmiş bulunmaktayız, kemerlerinizi artık çözebilirsiniz.

  41. bülent says:

    janslore arkadaşım müzik dışında sen birşeye temas ettin başda biz değil hatırlatırım!…biz ne güzel ”metal camiasından bir baba yiğit daha göçtü gitti”ibaresinde laflar söyliyecektik mileti azdıran sensin yanii..

  42. heat says:

    bitmez..:)

  43. redmage says:

    Ayşe Nur’u uzun zamandır bu kadar terbiyeli görmemiştim :) tepkisi az bile kalmış…

  44. janslore says:

    niye, kendileri zenci mi, muhahahah

    FuaT

    @janslore, metal müzikte siyahı temsil eder unutma o yüzden renk ayrımcılığı yapma

    janslore

    @FuaT, peki abi.

    janslore the celebrity

    @FuaT, bravo arkadaşım, şu janslore denen tipe ağzının payını vermişsin. metalin siyahı, black metalin de zencileri temsil ettiğini anlamayacak kadar dar görüşlü bir herif bu. site sakinleri olarak çok acaip uyuz oluyoruz zaten. ama senin uyarından sonra bir daha bu siteye ayak basabileceğini sanmıyorum. tekrar aazına saalık.

  45. FuaT says:

    ırkçılığın her türlüsüne karşıyım ha bak siyahileri metal müziğe yakıştırmaya bilirsin orası ayrı bende yakıştırmayabilirim tabi ki normaldir. bir müzik sektöründe bir insanın rus çinli siyah beyaz anglo sakson olması hiç önemli değil ve beni ilgilendirmiyor beni ilgilendiren tek şey yetenekli iyi müzisyen ve yaptığı müziğin kaliteli olması ha bak siyahileri metal müziğe yakıştırmaya bilirsin orası ayrı bende yakıştırmayabilirim tabi ki normaldir.

  46. Rust in Peace. says:

    Arada denk geliyorum da eskiden kavgalar çok daha kötüymüş ya. Şu anki tartışmalar çok daha medeni bence sitede, hem üslup hem de konular açısından. Sadece daha uzun sürüyorlar daha çok kişi atladığı için tartışmaya.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.