# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DIMMU BORGIR’de ayrılık (güncellendi-3)
31.08.2009

O clean vokaller olmadan ben neylerim.

DIMMU BORGIR’de klavyeci Mustis (Øyvind Johan Mustaparta) ile grubun en karakteristik özelliklerinden olan clean vokallerden de sorumlu bas gitarist ICS Vortex (Simen Hestnæs), gruptan ayrıldılar.

dimmuborgir_ayrilik_1

Henüz bir açıklama yapılmadıysa da, iki müzisyenin ya kovulduğu, ya da yıllardır süren anlaşmazlıklara dayanamayıp ayrıldıkları düşünülüyor. Mustis, myspace sayfasındaki “ruh hali” kutucuğuna “ihanete uğramış” yazmış, lakin Mustis’in myspace’den arkadaşı değilseniz boşuna aramayın, myspace sayfası dışarıya kapalı (ben de arkadaşı değilim ama myspace A.Ş.’nin sahibi olduğum için görebiliyorum).

dimmuborgir_ayrilik_mustis

dimmuborgir_ayrilik_ics

Bilindiği gibi, özellikle ICS Vortex’in (eski-ARCTURUS, eski-BORKNAGAR) DIMMU BORGIR müziğinde vokal bazında çok önemli bir yeri vardı; grubun bu yeri nasıl dolduracağı merak konusu.

Ek_1: Mustis, bugün yaptığı açıklamada grupta bir süredir sorunlar olduğunu, kendi yazdığı pek çok şarkıda adının geçirilmediğini, gruptan kovulduğunu da cep telefonuna gelen “elveda” şeklindeki mesaj ile öğrendiğini açıkladı. Mustis, kendi yazdığı ancak adının geçmediği şarkıların haklarına ilişkin yoğun bir dava sürecinin de başladığını sözlerine ekledi.

Ek_2: ICS VORTEX’in açıklaması için aşağıya yapılan resmi yoruma bakınız.

Ek_3: DIMMU BORGIR konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve ICS Vortex ve Mustis’in dediklerini yalanlayarak, bu iki üyenin gruba olan ilgilerinin kaybolması ve profesyonellikten uzaklaşmaları nedeniyle kovulduklarını açıkladı. İsim vermeden yapılan açıklamada, konsere gelirken enstrümanını getirmeyi unutmaktan, grupça yazılan bazı parçaları ele geçirip gruba verirken gruptan karşılığında bir şeyler istemeye kadar (sanırım bu Mustis) pek çok şeyden bahsediliyor, bu iki üyenin son yıllardaki kötü konser performanslarından dem vuruluyor ve grubun devamı için bu olayın olması gerektiğinin altı çiziliyor.

  Yorum alanı

“DIMMU BORGIR’de ayrılık (güncellendi-3)” yazısına 24 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    ICS Vortex Arcturus’u toplasın, hayat bayram olsun, onunla da kalmasın yeni Borknagar’da konuk olsun.

    ICS Vortex-Vintersorg düet yapsın, kendimi yakarım cidden.

    MetalistGRM

    @Ahmet Saraçoğlu, abi vortex olmadan o grup grup olmaz tamam shagrath en iyi brüt vokallerden olabilir ama tadı tuzu vortex ti yani onun sesi içinde insan kayboluyordu şimdi eski grupları bırakıp yeni bişey kursa çok iyi olur \m/ o.O \m/ :’(

  2. duraganyolcu says:

    Bu da yeni dimmu borgir albümleriyle hiçbir alakam olmayacağı anlamına geliyor. onlar için büyük kayıp tabi ayrı mesele( basçıları ve klavyecileri değil, benim onların yeni yapacağı şeyleri dinlemeyecek olmam)

  3. Burak Gür says:

    adamın adı bilgisayar virüsüne benziyor gerçi.

  4. heat says:

    yahu nası kovulur o herif vortexin shagrath la beraber super uyumu wardı sımdı bız black severler kimi suclayalım neyseki norvecden bulurlar heralde bırını ama ics vortex in yerini tutması zor

  5. Exorsexist says:

    zaten grup imaj derdinden girmediği şekil şemal kalmıyordu. iyice komikleşmişlerdi. dağılsa yeridir.

  6. Berca B. says:

    Eski Level’da Gorcanabi’yi takip edenler bilirler, o herifin bir tabiri vardı: “black metalle sanat yapmak”. Bunu da Vintersorg’un Focusing Blur albümünde kullanmıştı. Hani hiçbir zaman blackçi bir yanım olmadı da, Vintersorg gibi, Borknagar gibi grupların yanında senfonisiyle ve Vortex’in katkılarıyla Dimmu Borgir’i de severdim, sanat yaptıklarını düşünürdüm. İlk darbeyi Barker’ı kovduklarında aldım ama bu kadarı da fazla be. Manyak mısınız kardeşim siz. Nasıl kovarsınız o adamı. Yuh.

  7. wuotan says:

    http://www.myspace.com/icsvortex

    1)Greetings Vortexians,

    I think that now is the right time to post some news on the future music plans of I.C.S. Vortex.:)

    Simen will have a meeting with Lamented Souls in mid September to plan a new release and a few gigs in norway.

    There is another meeting also planned with Arcturus members to discuss about the future of the band and a possible reunite.
    Nothing’s for certain yet but keep visiting back the page as more announcements will take place about Simen’s projects in the very near future!;)

    Vortex on!

    2) Greetings everyone,

    Wanted to let you know that it is now confirmed! Simen is going to sing one song for the upcoming Borknagar album. Title to that song is “My Domain”.

    Cooperating with Borknagar after nine or so years will only get to the best possible result to a much anticipated cooperation by fans and of course to the release of another Borknagar masterpiece!!!

    Have eyes and ears wide open,
    “The Vortex Webfreak”

  8. Ahmet Saraçoğlu says:

    fakat?!

  9. unberly says:

    ne güzel olmuş herifin kovulması. dimmu bu ayrılıktan çok kan kaybeder bence ama umurumda olan hayat bulacak olanlar

  10. Ahmet artık sana inanıyorum.

  11. havitetty says:

    Arcturus?! Borknagar’da Vortex?! Lan?!

  12. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bu başlıktaki yorumlarda istenen şeyler gerçek oluyo galiba. Arcturus dedim oldu, Borknagar dedim oldu. E hadi madem Pantera da tekrardan birleşsin o zaman, Türkiye’ye gelsin konsere.

  13. Anselmowebteam says:

    It’s official!

    Pantera is proud to announce that Dimebag Darrel is back from the dead and Pantera is back to kick your ass! Especially the ones in Turkey cos Pantera will play live in Turkey this year!

    A detailed statement will come on short notice.

  14. Ahmet Saraçoğlu says:

    yuha!

  15. Sambalici says:

    Oha Arcturus? lan lan lan!

    Grubun en kilit adamlarını kovmaları kötü olmuş, ama en sevdiğim Dimmu albümü simen/mustis öncesi çıkan Enthrone Darkness Triumphant olduğundan dolayı pek bir şey diyemiyorum grup adına. Simen’i de hep Borknagar/Arcturus insanı olarak bildim zaten.

    O değil simen’in Universal’de konuk olacağı eski bir haber değil mi yahu? Yada ben wishfull thinking mi yapıyordum bak emin olamadım.

  16. Garm olmadan neylerim riyunaytıd Arcturus’u?… :)

  17. Ahmet Saraçoğlu says:

    DIMMU BORGIR’in açıklamasına bakılırsa (yazıya eklendi), canları sıkıldığı için yapmamışlar bu olayı. Ama DIMMU gibi bir makinenin işleyişini bozacak en ufak şeyi bile ortadan kaldıracakları kesin, çünkü maddi anlamda onları mutlak ki tatmin eden bir oluşum, bu yüzden de ona zarar gelmesini de istemiyorlardır.

  18. hysteresis says:

    NTV gibi olduk şerefsizim, habire son dakka…

  19. Ozan Gülümser says:

    dimmu borgir grubunun sağlam elemanlarını kovmuşlar gercekten. bence yerini doldurcak adam bulurlar vortex kadar da iyi olmaz gerci. bence şarkılarına güzellik katan klavyeydi yine klavyeci bulurlarsa yine güzel olur bence.

  20. Blakkheim says:

    İlk 3 albümde var mıydı  Mustis’le Vortex diye sorarlar adama, ben sormam. yeni bir dönem olacak belki doğru, ama kötü veya başarısız olacağını sanmıyorum. Dimmu Borgir > Mustis+Vortex

  21. paulsen says:

    Dimmu’ya klavyeci olarak kim gidiorsa basarı sağlıor, mustis in tecrübesi bile yoktu ilk geldiğinde, bni bile alsalar yürür bu iş bnce=)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.