# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DESTROY DESTROY DESTROY – Battle Sluts
| 27.06.2009

Dinlemesi gayet zevkli bir albüm. Dinlemesi gayet zevkli bir albüm. Dinlemesi gayet zevkli bir albüm.

Metal dünyasında sıkça karşılaştığımız bir şeydir mutant gruplar. Başka başka grupları andıran pek çok sound’un birleşiminden oluşan bir müzikleri vardır. “CUMSHOT NINJAS’ın mistik yanı ile GOREFUCKED TOWN BOY’un hüznünü alın, üstüne de DRAGONLICKER OF MY PANTS’in vokallerini koyun, alın size MUTANTRIC YOGA FORCE” gibisinden albüm yorumlarını, hepimiz görmüşüzdür. Aha bu da onlardan biri olacak.

Karşımızdaki gruba baktığımızda da benzer bir durum görüyoruz. DESTROY DESTROY DESTROY, çeşitli şekillerde CHILDREN OF BODOM, ENSIFERUM, IMMORTAL ve RHAPSODY OF FIRE’ı anımsatan bir sound’a sahip. İyi olan taraf, bunu bir taklit şeklinde yapmaması. Baştan söylemek lazım ki “Battle Sluts”, benzer tarzlar düşünüldüğünde, DESTROY DESTROY DESTROY’un en çok benzediği grup olan CHILDREN OF BODOM’un “Hate Crew Deathroll” sonrasında yaptığı her şeyden çok daha güzel. Alexi’ninkinden daha yırtıcı ve yetenekli bir vokal, ENSIFERUM’un zafer/coşku havası veren destansı tadı, IMMORTAL’ın çiğliği ve RHAPSODY OF FIRE’ın (bildiğimiz RHAPSODY’nin yeni adı) ihtişamını bir potada erittiğimizde karşımıza çıkan sonuç DESTROY DESTROY DESTROY oluyor.

Şarkı sözleri tamamen saçmalıktan ibaret olan grubun (“kavga, dövüş, zafer, kılıç, dağa çıkacaz haykıracaz, ejderhayı görecez, şefkati mağaralarda arayacaz, vs…”) genel hava itibariyle de mizahi ve ironik bir yanı var. Bir yandan çok iyi bir ekstrem power metal yaparlarken, bir yandan da konsept bazında metalin en çok dalga geçilen bu türüyle kendileri de kafa buluyor gibiler. Yine de grubu ZIMMER’S HOLE türü bir “eğlence amaçlı şaka grubu” olarak göremeyiz. Adamlar işi biliyorlar (ZH da biliyor tabii de onlar deli).

Sağda solda yırtcı vokalli ekstrem power metal olarak özetlenen DESTROY DESTROY DESTROY, klavye yoğunluğunun arttığı ve borazanlarla desteklenen destansı atmosferlerin de körüklediği bölümler başta olmak üzere, gayet güçlü bir grup izlenimi veriyor. Gitarların klasik power metalde olduğu gibi dıgıdıgıdıgıdıgıdıgı şeklinde gitmemesi ve sadece melodilerin altını doldurmakla kalmaması, müziğin “groove”unu korumasını sağlıyor ve şarkıları melodileriyle değil, bütün halinde hatırlamanızı kolaylaştırıyor.

Aşağıda, albümün daha karanlık taraflarını yansıtan ve amatörlüğüyle gözlerden yaş getiren “The Wretched Forest”ın klibini görebilirsiniz. Ancak bu klip size bir fikir vermesin, zira albüm bu şarkıdakinden çok daha fazlasını içeriyor.

Yer yer blast beat’lere de geçen davul ve farklı yırtıcı vokal varyasyonları sergileyen vokalin dinamizm ve heyecan kattığı “Battle Sluts”, “eski CHILDREN OF BODOM ne güzeldi” veyahut “CHILDREN OF BODOM biraz daha cesur olsa, çeşitliliğe gitse, yer yer daha sertleşse” diyenlerin hoşuna gitmesi muhtemel bir ürün olarak ortaya çıkıyor.

Alışık olunan power vokallerinden bayan ama taze ve cesurca icra edilmiş bir power metale özlem duyanlar (ama vokaller yırtıcı bak ona göre) ve yukarıda zırvaladığım şeyleri “aslında olur ha… nası ki… bodom eskiden iyiydi hakkaten… klasik power vokali de nası baydı… ne diyo lan bu lavuk… anlatıyo bişeyler dur bakalım…” şeklinde okuyanlar, “Battle Sluts”ı deneyebilirler.

Grubun myspace sayfasına girip “Beyond the Scorpion Gate” ve “The Berserker’s Field of Whores” şarkılarını dinlemenizi öneririrm. Bilmediğiniz ama çok seveceğiniz bir grup sizi bekliyor olabilir.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.33/10, Toplam oy: 15)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Blackmarket Activities
Şarkılar
1. The Second Coming (Instrumental)
2. Battle Upon The Arctic Plains
3. Beyond The Scorpion Gate
4. Realm of Ancient Shadows
5. Born of Thunder
6. To Die Without Honor (Interlude)
7. The Winged Panther
8. The Wretched Forest
9. The Berserker's Field of Whores
10. Agents of Hypocrisy
11. The Return of The Geishmal Undead
12. Battle Slut Drinking Song (tüm grup ve bir grup arkadaşları sarhoş halde icra etmiş)
  Yorum alanı

“DESTROY DESTROY DESTROY – Battle Sluts” yazısına 1 yorum var

  1. duraganyolcu says:

    bahsettiğin şarkılar hakketten zevkliymiş. komple edinmek lazım albümü.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.