# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SWITCHTENSE – Confrontation Of Souls
| 07.04.2009

Switchtense, Portekizli bir grup ve ilham kaynakları için nette dolaşan bilumum metalcore grubunun adını direkt unutun. Çünkü bu adamların ilham aldıkları asıl isimlerin bir kısmı hepimizin kâbe gibi düşündüğü Bay Area’lı gruplar.

Ömrünün herhangi bir kısmında azıcık da olsa thrash metal tutkusu barındırmış bir insansanız, thrash metalin kendine has bazı geçişlerine, riff’lerine, hatta vokal kullanımına berbat bir grupta dahi rastlasanız, kısa süreli de olsa onun hastası olursunuz. Bu giriş cümlesinden karşınızda çok kötü bir albüm olduğu düşüncesine kapıldığınızdan eminim, ama tam tersi bir durumdan bahsetmek istiyorum. (Ha neden böyle bir şey yaptım, nabız atışınızı yüksek tutup, bizlere olan bağımlılığınızı da sağlamlaştırmak istedim. Hem açık sözlüyüm, hem düzenbaz.)

Switchtense, Portekizli bir grup ve ilham kaynakları için nette dolaşan bilumum metalcore grubunun adını direkt unutun. Çünkü bu adamların ilham aldıkları asıl isimlerin bir kısmı hepimizin kâbe gibi düşündüğü Bay Area’lı gruplar. Sanki San Francisco’nun bu bölgesinde amcaları olan büyük thrash grupları ardı ardına metal tarihinin en iyi albümlerini yaparken bu veletler kapı aralığından, aralık duran pencereden, yaşları tutmadığı için kapısından içeri giremedikleri konser mekânlarının ses geçiren duvarlarının diplerinden kulak vermişler bu şahane müziğe ve zamanı geldiğinde her ne kadar bulundukları dönemin getirisi olarak modern bir sound yakalamışlarsa da; kendini kıl renginden, göz tipinden, yüz biçiminden ele veren köken misali thrash metalin o en büyük isimlerinin etkisini reddedememişler. Ha bu anlatımımdan sadece o bölgeyi sınırlı tuttuğumu sanmayın. Çünkü “This Misery” şarkısı başladığı anda “lan burada Slayer etkisi var,” dediğinize şahit olacaksınız.

Azıcık ileri gidip de “The Last Man Standing” dinlemeye başladığınızdaysa Testament gelecek aklınıza. Tüm bu özel gruplar bir tarafa, döneminin en iyi ama en ses getirmeyen gruplarından olan Pissing Razors’un adını zikredeceğim izninizle. Pissing Razors, tür olarak aynı Switchtense gibi groove etkilerin çok önde olduğu ama özünde geleneksel thrasher’ların burun kıvıracağına dair şüphelerim olsa da “post thrash” tanımına tâbi tutabileceğimiz bir grup. Yine alt yapı konusunda örnek olarak gösterilebilecek bir diğer grup da gayet alâkasız bir yerden, Finlandiya’dan Stone. Hani daha az melodik, daha fazla speed olsaydı bu müzik Stone’la birebir örtüşürdü. Albümün introsu dahil bir tane boş parçası yok ve iddia ediyorum (Memo Tembelçizer benim!)

Confrontation Of Souls, son zamanlarda dinlediğim en doyurucu, en gaz, en oturaklı albümlerden biri. Eğer yeni dönem grupların thrash etkisini “aferin” denebilecek kıvamda buluyor ama metalcore sosunun yoğunluğundan, hardalı fazla sosisli misali iğreniyorsanız Switchtense en sağlıklı seçimlerinizden biri olabilir.

Ayşe Nur

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.73/10, Toplam oy: 26)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Rastilho Records
Şarkılar
1. Confrontation of souls (intro)
2. Infected blood
3. The gallery of horrors
4. Into the words of chaos
5. The descent
6. This misery
7. State of resignation
8. Origins of darkness
9. Second life
10. The last man standing
11. Soldiers of rage
  Yorum alanı

“SWITCHTENSE – Confrontation Of Souls” yazısına 4 yorum var

  1. janslore says:

    şu kadınlar thrash’ten hiç anlamıyor gerçekten. bu gruba da 9 vermiş ya helal ossun be

  2. Ayşe Nur says:

    İlginiz için gerçekten teşekkür ederim. Albüm kritiği yazarın verdiği bilgileri ve de kendi kişisel fikrini içerir. Bunu bilmemek için insanın sadece art niyetli olması gerekir. Evet thrash metalden anlamıyorum, evet okumayın yazdığım kritikleri.

  3. Burak Gür says:

    seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.

  4. janslore says:

    insan bazen kötü gününde olabiliyor ve söylediğine (yazdığına) kendi bile şaşırabiliyor. terbiyesizlik ettim üzgünüm. laf atmasını biliyorum ama bana yaz deseler daha iyisini yazameyacağıma eminim. ellerine sağlık, güzel kritik. albüme puanım 6.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.