# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NANOWAR – Other Bands Play, Nanowar Gay
| 03.04.2009

“This is the city where Heavy Metal was born” – Eric Adams, Manowar İstanbul Konseri

“Brothers of the power, true metal of the kings
Ride the king of metal, true power of the brothers
We’re the power of the steel, to fight for the battle
The battle of the power, of the steel of the fight!!!”

İtalya’nın ve tüm metal piyasasının en eğlenceli gruplarından biri Nanowar. Kısaca, Manowar başta olmak üzere Rhapsody’den Metallica’ya pek çok gruba dokunduran, ama bunu gerçekten de iyi ve eğlenceli yapan bir grup. İlk olarak grubun yaptığı Manowar-vari şarkılar, Manowar’un herhangi bir albümünde bulunabilecek kadar iyi. Nanowar gerçekten de Manowar’dan bile daha Manowar bir grup olmasına rağmen, yetenekli bir gitarist ve gayet yüksek notalara çıkabilen iyi bir vokalist barındıran oldukça iyi bir grup. Manowar’un yirmi yıldır yapıp da insanlara artık geyik olarak gelen tüm özelliklerini bu adamlar çok ciddiymiş gibi yapıyorlar ve bazı şarkılar cidden kopartıyor. “True metal” yapan grubun bu albümünün “Intrue”suna bakalım mesela:

“Metal! Nickel! Iron!
Fire And Steel
Zinc! Uranium! Titanium!
Metal’s their will
Cuprum! Yttrium! Plutonium!
Silver And Gold
Cobaltum! Thorium! Stronitium!
Nanowar’s True Proud and Bold”

Grubun önceki albümlerinde de “The True Forest Of The Only True Metal And The Other Heavy Minerals” gibi geyiklik ve eğlenceden başka hiçbir amacı olmayan şarkılar var. Ancak olayı ilginç kılan, bahsettiğim bu şarkıların gerçekten de güzel şarkılar olması. Hatta Manowar’un son albümündeki bazı şarkılardan daha güzel “Manowar” şarkıları bile var. Örneğin “True Metal Of The World” şarkısı gerçekten mükemmel bir heavy metal şarkısı. Vokalist Potowotominimak bu şarkıları gülmeden nasıl söyleyebiliyor bilmiyorum. Özellikle “Intrue”nun en başında koro “Metal! Nickel! Iron!” dedikten sonra Eric Adams edasıyla “Fire and steel” dediği anda cidden sandalyeden düşüyordum. Muhteşem olmuş. Motorsiklet sesi yerine osuruk sesi kullanan grup, Rhapsody’ye atıfta bulunan klavyeli oynak parçalarında da oldukça başarılı (ya hakkaten güzel dalga geçmiyorum). İşin ilginci bu grup İtalya’yı turlayarak konserler de veriyor. Şarkı sözleri başta da dediğim gibi tümüyle Manowar üzerine kurulu (“steel of the fight!” ne demektir yahu?). Grup sitelerde de oldukça pozitif yorumlar alıyor ve bir fenomen olma yolunda ilerliyor. Herkesin en “cool” olma yarışı içerisinde olduğu metal dünyasında, sadece eğlenmeyi ve dalga geçmeyi ilke edinen Nanowar böyle devam ederse adını çok daha fazla duyuracaktır. Dahası, albümle ilgili yorumlarda, grubun eğlenceli yanının ötesinde, oldukça iyi bir power metal grubu olduğunun da altı çiziliyor.
“Other Bands Play, Nanowar Gay”de dikkat çeken diğer iki şarkı da “Number Of The Beast”in farklı sözlü bir yorumu olan “Number Of The Bitch” ile “Enter Sandman”ın, ne dendiğini bilmediğim İtalyanca versiyonu. “Number Of The Bitch”in başında, tıpkı şarkının aslında söylenen sözler gibi karizmatik bir ses:

“Forgive me, oh mum and dad
For the telecom sent the bill with wrath,
But i believed that the call was short
Let him who hasn’t a girlfriend
Go and call the number of the bitch
Even if it is an expensive number, this number is 166 166 166”

diyor. Bazılarınız “böyle şeyler bana komik gelmez” ya da “kutsal değerlere hakaret prim yapar mı” diye düşünebilir. Ama hepimiz biliyoruz ki Manowar şarkıları her ne kadar çok güzel olsalar da, hem sözler hem de müzik olarak “kitsch” (sanatsal olarak abartılmış, göze batan) şeyler. Yani alaya alınmaya pek müsaitler. Her neyse. Ben bazı şarkıları gerçekten çok beğendiğimi söyleyeyim ve en azından grubun sitesi www.nanowar.it adresine girip tüm şarkıları dinleyebilirsiniz, indirebilirsiniz diyeyim. Dinleyin, beğeninize göre forumda fikrinizi belirtin. Arkadaşlar ve sohbet arasında da gayet iyi gidebilecek bir grup çünkü bu. Bence es geçmeyin, özellikle bu albümleri gayet güzel. “Other Bands Play, Nanowar Gay”e puan vermemin bir anlamı yok sanırım; güzel ve eğlenmesini bilen için gayet eğlenceli bir albüm diyeyim yeter (yahu albümü çıkartmak için kurdukları yarı uydurma şirketin adına bakın o yeter zaten). Eğlenebilme katsayınıza göre tebessüm de edebilirisiniz, kahkaha da atabilirsiniz. Gönlümde bayağı yüksek puanlıdır onu da ekleyeyim.

“The forest of steel, of the steel, steel, steel, metal, iron, and all the heavy minerals, In the forest of the minerals of metal we go to see the source of all metal and to be more metal than you, We are more metal because we know where’s the iron in the forest”

#%&$!/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.05/10, Toplam oy: 113)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
True Steel Oh Yeah Records
Şarkılar
01. Intrue
02. Tricycles Of Steel
03. True Metal Of The World (Ah-Ah)
04. Burger
05. King
06. Introducing The Power (Potentia Magni Gladi Vobis)
07. Power Of The Power Of The Power (Of The Great Sword)
08. Pino
09. Metal-La-La-La
10. Gioca Trué (Other Bands Play, Nanowar Gay) [Manowar cover]
11. The Number Of The Bitch [Iron Maiden cover]
12. Entra L'uomo Di Sabbia [Metallica cover]
13. Triumphant March Of The Nano-Warrior
14. Outrue
  Yorum alanı

“NANOWAR – Other Bands Play, Nanowar Gay” yazısına 8 yorum var

  1. Avcı says:

    Pasifagresif’de on üzeri sonsuz alan tek albüm…
    (:

  2. desqpio says:

    he’s the king! king! of the hill! of the happy meal! he’s the king!

  3. Kıvanç says:

    Power of the Power of the Power :D

  4. illuminati says:

    10 veren çıkarsa Rust in Peace’i geçiyor :D

    blackroseimmortal

    @illuminati, ben verdim

  5. illuminati says:

    ingilizce bilmeyen biri için Tricycles of Steel mükemmel bir şarkı

  6. Biberli Kurufasulye says:

    gülme krizlerine girdim resmen.acaba solist gülmeden nasıl söylüyor şarkıları

  7. bascivegobekli says:

    “We are more metal because we know where’s the iron in the forest.”

    Manowar’un tüm şarkı sözlerini toplayıp suyunu sıksan bu dizedeki kadar mantık çıkmaz. Bu arada sözler bana Minecraft’ı anımsattı gibi :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.