# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FINNTROLL – Nattfödd
| 03.04.2009

Trölhamaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!

İlginç, orijinal ve farklı bir grup Finntroll. Dinlendiği anda hemen kendini belli eden, daha ilk notasında “Bu Fintroll” dedirtecek kadar kendine özgü bir müzik yapıyorlar. Finlandiya’nın en sıradışı gruplarından biri olan Finntroll’ün 2004 çıkışlı, dördüncü stüdyo albümü “Nattfödd” de önceki üç albüm gibi yine farklı, yine yeniliklerle dolu.
Geçtiğimiz sene, sarhoş bir haldeyken yüksek bir yerden düşmesi sebebiyle ölen genç yaştaki gitaristleri Somnium’un ardından çıkardıkları bu albümde, Children Of Bodom’dan Alexi Laiho da onlara yardım ediyor.
1999 çıkşlı “Midnattens Widunder” ile adını hızlı bir şekilde duyuran ve ilginç soundu ve polka etkilenimli yerel melodileriyle pek çok hayran kazanan grup, ardında çıkan “Jaktens Tid” ve sonrasındaki akustik ve folk parçaların yer aldığı “Visor Om Slutet” ile de beğeni toplamıştı.

“Nattfödd”de de bu ilk üç albümdeki tüm güzelliklerin, akustik, atmosferik bölümlerin, tarifsiz akordeon sound’lu org bölümlerinin ve melodilerin yine etkili olduğunu görüyoruz. Grubun kimi parçaları birbirini andırsa da, müzikteki enerji, duygu ve insanı istemsiz olarak hareketlendiren coşku; kesinlikle çok başarılı bir şekilde ortaya konmuş.
Aynı zamanda mükemmel davul sound’u ve vokalin değişik tarzı ile dikkat çeken albümde “Det Iskalla Trollblod”, “Grottans barn”, “Trollhammaren”, “Nattfödd” ve “Ursvamp” gibi, ilerde Finntroll klasikleri arasına girecek pek çok parça var.

Farklı bir şeyler yapmaya çalışan bir grup olarak desteklenmesi gereken Finntroll, tamamen kendine özgü müziği ve başka kimseye benzememesi ile öne çıkıyor. Sanırım bir gruba yapılabilecek en büyük iltifat da bu olsa gerek.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.78/10, Toplam oy: 46)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2004
Şirket
Spinefarm
Şarkılar
01. Vindfärd / Människopesten
02. Eliytres
03. Fiskarens Fiende
04. Trollhammaren
05. Nattfödd
06. Ursvamp
07. Marknadsvisan
08. Det Iskalla Trollblodet
09. Grottans Barn
10. Rök
  Yorum alanı

“FINNTROLL – Nattfödd” yazısına 2 yorum var

  1. gorcun says:

    Vay vay Finntroll bile yazılmış sitede. Daha ne diyeyim. Trollhammaren kliplerini hatta Wacken’daki hallerini bi izleyin bu adamların. Enteresan adamlar. Yakışıklılar da. Bakmayın Troll’uz diye takıldıklarına. Finlandiyalı adamlar… Sert, Brutal vocal sevmeyenleri bile bir nebze ikna edecek müzikleri olduğunu söyleyebilirim. Beni ikna ediyorlar…

  2. Enver Yilmaz says:

    Sitede bu kadar kısa kritik olduğunu bilmiyordum :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.