# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DIMMU BORGIR – Stormblast MMV
| 02.04.2009

Thou shalt not steal.

Black metalin en sevilen ve en nefret edilen gruplarından Dimmu Borgir, 1996 yılında çıkarttığı son Norveççe albümü Stormblast’ı bu yıl içersinde tekrar kaydederek (remaster değil, tekrar çalarak), geçtiğimiz ay piyasaya sürdü.

Kanımca grubun en iyi albümlerinden olan Stormblast’ın, 2005 versiyonunda şarkılar yeniden çalınmakla kalınmamış, pek çok düzenleme değişikliği yapılmış, efektler eklenmiş, hatta albümün süresi de biraz kısalmış. Stormblast albümünü bilenler, sevenler, bu versiyonda orijinalindeki o soğuk tadı alamayabilirler, ancak Dimmu’yu yeni haliyle bilenler için gayet güzel bir deneme olacaktır. Şarkıların yeni hallerinde bazı piyano bölümleri gitarla çalınmış, sound tabii ki kusursuz olmuş, davul başta olmak üzere müzisyenlik kalitesi artmış. Özellikle Stormblast’ın olaylı şarkısı “Sorgens Kammer” bu sefer albümden çıkarılmış ve yerine “Sorgens Kammer Del II” diye yeni bir şarkı gelmiş. Bilmeyenler için söyleyelim, bu parça aslen bir Amiga oyunu olan Agony’nin müziğini yapan Tim Wright’a ait bir introdur ve Dimmu Borgir tarafından düpedüz “çalınmıştır”. Olayı fark eden Wright plak şirketine “n’oluyo lan?” demiştir; plak şirketinin özür dilemesinin ardından Wright dava açma zahmetine girmemiştir. Çok önemli bir konu değil ama merak eden varsa diye söyleyeyim dedim.

“Avmaktslave” adlı yeni bir şarkının da bulunduğu “Stormblast 2005”ın 2 CD’li versiyonu, içinde beş adet de konser klibi içeriyor. Albümle ilgili iki adet artı da, prodüktör koltuğunda Peter Tagtgren’in, davulda da ünlü sima Hellhammer’ın oturuyor oluşu. Sonuç itibariyle “Stormblast” gözümde 8 puanlık iyi bir black metal albümüdür. “Stormblast 2005”e de aynı şeyi verelim gitsin.

Bilen ne bekleyeceğini biliyor sonuçta; bilmeyenler içinse: (Bkz. “Sonuç itibariyle…” diye başlayan cümlenin devamı)

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.22/10, Toplam oy: 51)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Nuclear Blast
Şarkılar
Disc I
01. Alt Lys Er Svunnet Hen
02. Broderskapets Ring
03. Når Sjelen Hentes Til Helvete
04. Sorgens Kammer - Del II
05. Da Den Kristne Satte Livet Til
06. Stormblåst
07. Dødsferd
08. Antikrist
09. Vinder Fra En Ensom Grav
10. Guds Fortapelse - Åpenbaring Av Dommedag
11. Avmaktslave

Disc II [Bonus DVD - Live At Ozzfest 2004]
01. Spellbound (By The Devil)
02. Vredesbyrd
03. Kings Of The Carnival Creation
04. Progenies Of The Great Apocalypse
05. Mourning Palace
  Yorum alanı

“DIMMU BORGIR – Stormblast MMV” yazısına 5 yorum var

  1. Ugur says:

    Eski versiyonunu dinlemediğim için bir karşılaştırma yapamayacağım ancak bu versiyonunu dinlediğim kadarıyla Stormblast, Dimmu Borgir’in en iyi 3 albümünden birisidir -bence-.Peter Tagtgren’in o soğuk ama net prodüksüyonu kesinlikle iyi bir seçim olmuş.Diğer albümlerindeki gibi süslü bir prodüksüyonla (kötü demiyorum ama bu albüme gitmezdi) kayıt yapmamaları , senfonik öğeler katmamaları albümün ruhunun bozulmak istenmediğine bir işaret olarak gördüm ben.Ayrıca yazdıkları en güzel melodileri de (klavye olsun gitar melodileri olsun) yine bu albümde duydum.Sonuç olarak dinlemesi çok zevkli ve ruhu olan bir (melodik) black metal albümü Stormblast.
    Ha bir de tam bir kış albümüdür.Loreena McKennitt’le birlikte dönüşümlü olarak, yoğun karlı havalarda dinlenmesini ruh sağlığınız açısından öneriyorum :)

  2. Blakkheim says:

    En iyi 3 albümünden biridir diyince diğer 2 albümü merak ediyor insan, yorumun kenarında kıyısında bellirteymişin onları da keşke :/

  3. Ugur says:

    heh unutmuşum.
    Death Cult Armageddon ve Enthrone Darkness Triumphant bana göre grubun diğer en iyi albümleridir.Hatta şöyle bir sıralama yapmak istiyorum:
    1. Death Cult Armageddon 2. Stormblast 3. Enthrone Darkness Triumphant

  4. paulsen says:

    ‘spiritual black dimensions’ albümüde eklenmeli o listeye=) yogun synthesizer lı soloları duymak ve mest olmak gerek=)

  5. yunus says:

    @taake, abi çokta dinlemek sıkıyor insanı.’the cult’ veya hacki’nin grubu ‘rumble militia’ daha iyi

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.