# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DIE APOKALYPTISCHEN REITER – Riders on the Storm
| 16.03.2009

Grubun müziği hem son derece yoğun, hem aşırı derece de melodik ve akılda kalıcı, hem de bahsettiğim gibi her anıyla coşku dolu. DAR dinlerken nedense aklıma çılgınlar gibi koşturan adamlar geliyor; belki de müzik insanda bir harekete geçme isteği doğurduğu içindir.

Köyün delileri geri geldi. Bir önceki Samurai ile resmen aklımı alan Alman melodik death/folk/reggae/black/thrash/punk metal grubu Die Apokalyptischen Reiter (The Apocalyptic Raiders), yine mükemmel bir albümle geri döndü. DAR bence dünya üzerindeki en orijinal ve kendine özgü gruplardan biri. Sayısız türü birbirleriyle mükemmel kaynaştırması bir yana, gruptaki tüm müzisyenlerin üstün performansları sayesinde sürekli değişen ama hiçbir zaman sıkmayan bir müzik dinliyor, içiniz pozitif duygularla dolarken albümün de nasıl bittiğini anlamıyorsunuz.

Grup Slayer olarak girdiği bir şarkıda bir anda muazzam melodiler döşüyor (“Soldaten Dieser Elde”de bir Türk motifi bile var), ardından vokal –ki Fuchs’un clean olsun brutal olsun aşık olunacak, son derece kendine özgü bir sesi var- bir daha aklınızdan çıkmayacak bir nakarata giriyor, sonra bir bakıyorsunuz şarkı bitmiş bile. Gerçekten de albümde o kadar fazla rif ve melodi var ki, müziği dinlerken hiçbir zaman “az sonra gelecek o güzel bölüm”ü beklemiyorsunuz.

Grubun müziği hem son derece yoğun, hem aşırı derece de melodik ve akılda kalıcı, hem de bahsettiğim gibi her anıyla coşku dolu. DAR dinlerken nedense aklıma çılgınlar gibi koşturan adamlar geliyor; belki de müzik insanda bir harekete geçme isteği doğurduğu içindir.

Bu nedenlerden dolayı şarkı adı vermeyi, hatta uzun uzun açıklanmayı anlamsız kılan bir albüm “Riders On The Storm”; tıpkı diğer DAR albümleri gibi. Bu müziği sadece eğlenmek için yapan, bunda başarılı olan, ama bir yandan da ortaya hayran olunası bir iş çıkaran bir gruptan, baştan sona yüksek müzikalitenin eğlence ve coşkuyla birleştiği, içi yaratıcılıkla, zeki fikirlerle dolu bir metal şöleni.

“Metal dinliyorum” diyen herkesin dinlemesini tavsiye ettiğim dopdolu bir albüm.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.13/10, Toplam oy: 32)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2006
Şirket
Nuclear Blast
Şarkılar
1. Friede sei mit dir
2. Riders on the Storm
3. Seemann
4. Der Adler
5. Revolution
6. Wenn Ich träume
7. Soldaten dieser Erde
8. In the Land of the White Horses
9. Liebe
10. Schenk mir heut Nacht
11. Himmelskind
12. Mmmh
13. Feuer
14. Peace May Be with You
  Yorum alanı

“DIE APOKALYPTISCHEN REITER – Riders on the Storm” yazısına 3 yorum var

  1. Guinan says:

    Kritik de bu kadar övülmesine rağmen neden 7.5?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Guinan, gayet iyi bir albüm ama grup adına düşününce, örneğin bi “Samurai”ın gerisinde, o yüzden. Bazı notlamaları grubun diskografisini de düşünürek yapmak lazım bence.

  2. Ugur says:

    Der Adler favorim bu albümde enfes bir solosu var.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.