# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ARCH ENEMY – Dead Eyes See No Future EP
| 31.03.2009

EP’yi önemli ve ayrıcalıklı kılan en önemli parçalar ise cover’lar. Üç tane birbirinden önemli gruptan seçilen ve gerçekten mükemmel icra edilen coverlar; her Arch Enemy severin arşivinde bulunmasını isteyeceği türden eserler.

2003 yılında çıkan ve ilk hafta satış rakamlarıyla Century Media tarihinin en hızlı satan albümü olan “Anthems Of Rebellion”ın ardından delicesine turlayan Arch Enemy’nin araya sıkıştırdığı bu EP, alışık olduğumuz pek çok EP’yle kıyaslandığında içerik bakımından oldukça dolu ve grubun fanatikleri tarafından da mutlaka sahip olunması gereken bir yapıt.
Kanımca “AoR” albümünün en iyi parçaları arasında olmayan “Dead Eyes See No Future”un single olarak seçilmesi bence çok da iyi bir seçim değil. Arch Enemy’ye akıl vermek tabii ki haddime düşmez ancak “Leader Of The Rats” ve “Exist To Exit” gibi iki muhteşem parça varken “DESNF”ın seçilmesi bence çok iyi olmamış. Ancak bu seçim tabii ki EP’nin kalitesini düşürmüyor.
2004 yılı içerisinde verilen bir Paris konseri sırasında kaydedilen “Burning Angel”, “We Will Rise” ve “Heart Of Darkness” EP’deki canlı kayıtlar olarak göze çarparken, “We Will Rise”ın klibi de EP’de yer alan bir başka ek malzeme.
EP’yi önemli ve ayrıcalıklı kılan en önemli parçalar ise cover’lar. Üç tane birbirinden önemli gruptan seçilen ve gerçekten mükemmel icra edilen coverlar; her Arch Enenmy severin arşivinde bulunmasını isteyeceği türden eserler. Özellikle, orijinalleri death metal olmayan “Symphony Of Destruction“ ve “Kill With Power” parçaları brutal vokal ve sert gitar soundu ile bambaşka bir havaya girmişler.
Sonuç itibariyle albümden seçilen parça kanımca çok başarılı bir seçim olarak gözükmese de, diğer materyaller göz önünde bulundurulduğunda gerçekten arşivlik bir çalışma duruyor karşımızda. Grubun severleri EP’yi mutlaka bir şekilde edineceklerdir.
Zaten sekiz parça içeren ve neredeyse bir albüm boyutunda olan bu EP de, sunduğu zengin içerikle türün meraklıları için iyi bir seçim olacaktır.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.32/10, Toplam oy: 44)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2004
Şirket
Century Media
Şarkılar
01. Dead Eyes See No Future
02. Burning Angel [Live In Paris 2004]
03. We Will Rise [Live In Paris 2004]
04. Heart Of Darkness [Live In Paris 2004]
05. Symphony Of Destruction [Megadeth cover]
06. Kill With Power [Manowar cover]
07. Incarnate Solvent Abuse [Carcass cover]
08. We Will Rise [video]
  Yorum alanı

“ARCH ENEMY – Dead Eyes See No Future EP” yazısına 2 yorum var

  1. ex nihilo says:

    orjinalinden güzel coverlar listemde bir numara “Kill With Power”

  2. Kıvanç says:

    Symphony of Destruction’ın içine etmişler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.